Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών
Σήμερα η Χριστιανική Εκκλησία τιμά τους προστάτες των γραμμάτων και της εκπαίδευσης, τους τρεις Μεγάλους Δάσκαλους και Πατέρες της Εκκλησίας, το Μέγα Βασίλειο, το Γρηγόριο το Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Μορφωμένοι, σοφοί δάσκαλοι, σπουδαίοι συγγραφείς και ρήτορες, που πρόσφεραν πολλά στο χώρο των γραμμάτων, διαθέτοντας ολόκληρη την περιουσία τους, με σημαντική κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπικό έργο, προσφέροντας τη ζωή τους στην πίστη τους για το Χριστό.

Η σημερινή εορτή εκτός από το θρησκευτικό χαρακτήρα αποτελεί και γιορτή των ελληνικών γραμμάτων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, της παιδείας.

Η επένδυση στην παιδεία είναι μονόδρομος εάν θέλουμε να μιλάμε για μια κοινωνία της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της ισονομίας, του πολιτισμού, των θεσμών και των αξιών. Η παιδεία διαπλάθει το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και το ήθος του ανθρώπου και προσφέρει τη δυνατότητα ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας.

Σε μια εποχή έντονων προκλήσεων οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στην παιδεία μέσα από τον καθημερινό αγώνα των εκπαιδευτικών για διάδοση της γνώσης, την προσπάθεια των μαθητών για απόκτηση των γνώσεων και της πολιτείας για διασφάλιση των προϋποθέσεων για ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο και ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εύχομαι Χρόνια Πολλά και Φωτισμένα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές της Πιερίας. Οι τρεις Άγιοι Προστάτες της Παιδείας μας, ας φωτίζουν τους δρόμους που οδηγούν στη μόρφωση, στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου