Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Τουαλέτες για ΑΜΕΑ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, χωρίς να υπάρχει πρόσβαση σε αυτές...

Τουαλέτες για ΑΜΕΑ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, χωρίς να υπάρχει πρόσβαση σε αυτές...
Η Δημοτική βιβλιοθήκη Κατερίνης έχει μεριμνήσει ώστε να υπάρχουν στον πρώτο όροφο του κτηρίου τουαλέτες για ΑΜΕΑ, αλλά χωρίς κανένας να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει, απλά γιατί δεν μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτές...

Και ο λόγος είναι προφανής :


Δεν υπάρχει ασανσέρ ώστε άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να μπορέσουν να ανεβούν τα σκαλοπάτια τις Δημοτικής βιβλιοθήκης Κατερίνης και να τις χρησιμοποιήσουν!

Οι τουαλέτες όπως βλέπετε στις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" δεν χρησιμοποιούνται, είναι κλειδωμένες και τα χερούλια είναι... σπασμένα!


Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" εδώ και δυο χρόνια ζητάει δημόσια από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να τοποθετηθεί ασανσέρ στην Δημοτική βιβλιοθήκη ώστε η πρόσβαση στην γνώση να είναι προσιτή για όλους!Για άτομα με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένους, μητέρες με καροτσάκια κ.α.

Η γνώση είναι πολιτισμός και πρέπει να είναι για όλους!!!Δείτε τις παλιότερες αναρτήσεις της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" για το θέμα του ασανσέρ της Δημοτικής βιβλιοθήκης Κατερίνης :Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα και η "ΑΛΗΘΕΙΑ" προτείνει :
*Μιχάλης Κανταρτζής
www.pierikialithia.blogspot.gr