Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στη Ρουμανία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ με θέμα «τα παιδιά των προσφύγων»

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στη Ρουμανία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ με θέμα «τα παιδιά των προσφύγων»
Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ συμμετέχουν ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο: "In a Far Away Land: Refugee Children" διάρκειας δύο ετών. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, έλαβε χώρα στις 8 – 11 Δεκεμβρίου η πρώτη διακρατική συνάντηση εργασίας στη Ριμνίκου Βίλτσα της Ρουμανίας με τη συμμετοχή και των υπολοίπων εταίρων, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Τουρκίας και της Ρουμανίας.

Η πρώτη συνάντηση είχε ως στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων και τη συνεργασία τους ώστε να αποφασιστούν οι ενέργειες και οι δραστηριότητες που θα ακολουθηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Συγκεκριμένα, κύριος στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση και η ενίσχυση της διαπολιτισμικής αγωγής στα σχολεία εν όψει της προσφυγικής κρίσης. Επίσης, κύριο μέλημα του προγράμματος είναι να επισημανθεί η σημασία της προσχολικής εκπαίδευσης για τον μαθητή καθώς και να προωθηθεί η ενσωμάτωση των μαθητών προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας που φιλοξενούνται.


Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τον Ευάγγελο Καπέτη, Διευθυντή Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ, την Άννα Σούλια, την Αφροδίτη Κατερινοπούλου και τον Ιωάννη Παπαδόπουλο.