Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην Π.Ε.Κοζάνης

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην Π.Ε.Κοζάνης
Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, κ. Παναγιώτη Πλακεντά, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Τετάρτη 8 Φεβρουάριου 2017 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα της ασφαλτόστρωσης του δασικού δρόμου από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου, κ. Ιωάννης Τζέλλας και ο πρώην Αντιδήμαρχος Κατερίνης, κ. Ζήνων Σατραζέμης.

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Έργο με έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα με σημαντικά οφέλη στον τουριστικό κλάδο, η ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας»

Για έργο με έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα με σημαντικά οφέλη στον τουριστικό κλάδο, έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Όπως, είπε,με την ασφαλτόστρωση των τελευταίων 12,5 χιλιομέτρων, θα διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και επισκεπτών από τη Δυτική Μακεδονία με προορισμό το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας και την Πιερία γενικότερα και αντιστρόφως.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης αναφέρθηκε λεπτομερώς στη διαδικασία αποκατάστασης του οδικού δικτύου που έχει πληγεί -όπως εξήγησε- από τις κατολισθήσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα την επικαιροποίηση και συμπλήρωση της υπάρχουσας μελέτης και τη δυνατότητα ένταξης του έργου ως Διαπεριφερειακό σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Η συνάντηση που είχε θετικό πρόσημο με τους Αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης και Πιερίας να συμφωνούν στην από κοινού προσπάθεια για αποπεράτωση του έργου ,ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου στους Αντιπεριφερειάρχες για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν στο εν λόγω ζήτημα, που θα ικανοποιήσει και την ισχυρή παροικία των Καταφυγιωτών που ζουν στην πόλη της Κατερίνης.