Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Δήμος Κατερίνης-Δελτίο τύπου: Ένας «κήπος» η Κατερίνη: φύτευση εποχικών λουλουδιών σε πλατείες και νησίδες

Δήμος Κατερίνης-Δελτίο τύπου: Ένας «κήπος» η Κατερίνη: φύτευση εποχικών λουλουδιών σε πλατείες και νησίδες
Από την πλατεία Ηρώων και την πλατεία Ελευθερίας, αντίστοιχα, ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης, για τη φύτευση ανθοφόρων εποχικών λουλουδιών και την τοποθέτηση ανθοσυνθέσεων σε πλατείες, νησίδες κ.α. κοινόχρηστους χώρους στο σύνολο του Δήμου.


Οι παρεμβάσεις βελτιώνουν τόσο την ποιότητα των υφιστάμενων χώρων πρασίνου όσο και των όγκο της βλάστησης που υπάρχει σε αυτούς, δίνουν όμορφο χρώμα, ενώ παράλληλα η έμφαση στην αισθητική διάσταση σε ό,τι αφορά την τεχνική και τον σχεδιασμό των φυτεύσεων, αναβαθμίζει την όψη των κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

Όπως επισημαίνει σχετικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Με τις παρεμβάσεις μας όχι μόνο στο κέντρο, αλλά σε κάθε γειτονιά, στο σύνολο του Δήμου και κυρίως με την έμφαση στην αισθητική διάσταση, σε ό,τι αφορά την τεχνική των φυτεύσεων, η συντονισμένη ενίσχυση του πρασίνου και το περισσότερο χρώμα είναι ορατά. Παράλληλα, οι εργασίες αυτές μαζί με τις τακτικές παρεμβάσεις συντήρησης πρασίνου που εκτελούνται, θεωρούμε ότι συμβάλουν στο να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη που παρέχει το πράσινο ως καίριο και ουσιώδες στοιχείο, για τη βιωσιμότητα των σύγχρονων πόλεων».

Όπως τονίζει, από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Στο πλαίσιο των ετήσιων φυτεύσεων με εποχικά λουλούδια για τον εξωραϊσμό των Κ.Χ. ξεκίνησε και συνεχίζεται η τοποθέτηση ανθοσυνθέσεων σε διάφορα σχέδια και χρώματα, αναδεικνύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τους χώρους πρασίνου και συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η αναμόρφωση γίνεται προγραμματισμένα και σε καθημερινή βάση σε όλους τους υπάρχοντες χώρους πρασίνου, ενώ όπου υπάρχει η δυνατότητα δημιουργούνται και νέοι χώροι».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, την τρέχουσα εβδομάδα οι παρεμβάσεις της υπηρεσίας Πρασίνου, θα επικεντρωθούν στη φύτευση εποχικών λουλουδιών στον πεζόδρομο και σε κεντρικούς κόμβους της πόλης.