Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΠΙΕΡΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΙΕΡΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οι χορωδίες της Εταιρίας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης» και η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» συνεχίζοντας την πολύπλευρη και πολυσχιδή τους παρουσία στο χώρο το πολιτισμού θα εξορμήσουν στη Γερμανία 17-21 Μαρτίου 2017. Οι δύο χορωδίες αποδέχτηκαν την πρόσκληση της χορωδίας St. Remigius Chor να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη προπασχαλινή συναυλία στο μέγαρο MEDIO RHEIN ERFT του Bergheim (περιοχή Κολωνίας).
 

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος οι δύο χορωδίες συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας και υπό τη διεύθυνση του Ευθύμιου Μαυρίδη θα παρουσιάσουν έργα ελληνικής θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής ανάλογα της περιόδου: «Ο Ακάθιστος Ύμνος» σε επεξεργασία του Χρήστου Λεοντή και «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» του Σταύρου Κουγιουμτζή. Στο 2ο μέρος του προγράμματος οι δύο ελληνικές χορωδίες σε σύμπραξη με τις St. Remigius Chor και Gutenberg Chor υπό τη διεύθυνση του Manfred Hettinger θα παρουσιάσουν το ορατόριο «Οι Επτά Λόγοι του Χριστού στο Σταυρό» του Theodore Dubois.

Στο πλαίσιο της αποστολής αυτής οι χορωδίες θα μεταβούν στις Βρυξέλλες όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν και το ευρωκοινοβούλιο.