Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ο έλεγχος της τροφής και η απαγόρευση του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες»

Ο έλεγχος της τροφής και η απαγόρευση του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες»
Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στις 20:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, οργανώνουμε την 68η δράση «Χωρίς Μεσάζοντες».

Αυτή τη φορά δεν θα διατεθούν λάδι, πατάτες ή αλεύρι! Θα συναντηθούμε στην αυλή του Καπνικού Σταθμού για να συζητήσουμε για την ελευθερία επιλογής της τροφής, δηλαδή για το μέλλον του «κινήματος της πατάτας» που ξεκίνησε από την πόλη μας αλλά και για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σχετικά με την νομική «θωράκιση» του.


Μαζί μας, στο πάνελ, θα βρίσκεται ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος με την ευκαιρία αυτή θα επισκεφτεί τις κοινωνικές δομές που στεγάζονται σήμερα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, ενώ στη συζήτηση θα κληθούν να συμμετέχουν και οι 4 βουλευτές του νομού Πιερίας.

Εδώ και πέντε χρόνια, μέσα από τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες», βιώνουμε καθημερινά την αγωνία των παραγωγών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια διάθεσης των προϊόντων τους. Επίσης, παρακολουθούμε τις κινήσεις των κυβερνήσεων των τελευταίων 5 ετών οι οποίες νομοθετούν έχοντας πάντα ως στόχο τον περιορισμό/αφανισμό του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», που ανακούφισε χιλιάδες νοικοκυριά και έδωσε σημαντική οικονομική ανάσα σε μικροπαραγωγούς.

Γιατί όμως να επιδιώκει μια κυβέρνηση να αφανίσει την οικογενειακού τύπου γεωργική παραγωγή; Γιατί να επιβάλει εξοντωτική φορολογική πολιτική που εξομοιώνει τους αγρότες με επιχειρηματίες, τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών τους εισφορών, την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, την προκαταβολή φόρου στο 100% από 27,5%;

Μήπως, σε εποχή σκληρής φτώχειας, αποτελεί στόχο να αποσπαστεί από την αγροτική οικογένεια κάθε ιδιωτική αγροτική περιουσία και να παραδοθεί η δημόσια γη σε ιδιώτες, έτσι ώστε τα παραγόμενα προϊόντα που θα είναι κατά κύριο λόγο μεταλλαγμένα να προορίζονται για συγκέντρωση και εξαγωγή από πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες θα νοιάζονται μόνο για εξαγωγικά τους κέρδη και όχι για την επισιτιστική επάρκεια του ντόπιου πληθυσμού;

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε αυτή την σημαντική εκδήλωση-συζήτηση η οποία θα καθορίσει το μέλλον των περαιτέρω δράσεων/κινητοποιήσεων της ομάδας σχετικά με τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες».