Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Κάτι ξέχασαν...

Κάτι ξέχασαν...

Η ανάπλαση του Υδατόπυργου και της περιοχής που τον περιβάλει ήταν όντως κάτι που χρειαζόταν να γίνει και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Σύμφωνα με τον Δήμο Κατερίνης προϋπολογίστηκε ένα ποσό της τάξης των 49.975,54 ευρώ με Φ.Π.Α.

Κάτι ξέχασαν όμως...



Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης υπάρχει μια διάβαση πεζών και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έτσι λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσους χρειάζεται να διασχίσουν εκείνη την περιοχή.

Όλους;

Όχι...

Αντίστοιχη διάβαση για να κατέβει κάποιος με ειδικές ανάγκες που χρησιμοποιεί καροτσάκι ή γονείς με παιδικά καρότσια υπάρχει μόνο αν διασχίσει την οδό Εθνικής Αντίστασης προς το κέντρο της πόλης.

Για όποιον θελήσει όμως να κατευθυνθεί επί της οδού Μιαούλη υπάρχει πρόβλημα γιατί το πεζοδρόμιο σταματάει χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη διάβαση...


Έτσι κάποιος με καρότσι αναγκάζεται ή να γυρίσει πίσω και κάνει την διαδρομή από το οδόστρωμα (με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται) ή να προσπαθήσει να κατέβει από το πεζοδρόμιο με κίνδυνο να πέσει να χτυπήσει.

Είναι απαραίτητο να γίνει στο τέλος του πεζοδρομίου προς την οδό Μιαούλη διάβαση για την ασφάλεια όσων έχουν την ανάγκη να την χρησιμοποιήσουν.

Επίσης παρατηρήσαμε ότι δεν υπάρχει πεζοδρόμιο εκεί που τελειώνει ο "πεζόδρομος" της Μιαούλη ώστε να μπορέσει κάποιος να συνεχίσει με ασφάλεια την διαδρομή του.

Το κόστος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο για να γίνει η διάβαση και πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης θα μεριμνήσουν ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα.