Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ (Σ.Σ.Ν.) Διαλέξεις του Σ.Σ.Ν. «Διαδίκτυο και διαπροσωπικές σχέσεις εφήβων»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ (Σ.Σ.Ν.) Διαλέξεις του Σ.Σ.Ν. «Διαδίκτυο και διαπροσωπικές σχέσεις εφήβων»
Συνεχίζονται από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Πιερίας οι ενημερωτικές ομιλίες που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα «Διαδίκτυο και διαπροσωπικές σχέσεις εφήβων». Ευαισθητοποιημένες σχολικές μονάδες και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων έχουν προσκαλέσει τον Υπεύθυνο του Σταθμού κ. Α. Χαρίση, ιδίως με την ευκαιρία των απογευματινών διαλέξεων στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας.

Οι δράσεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία μετά και την κυκλοφορία ειδήσεων για επικίνδυνα διαδικτυακά παιχνίδια που παγιδεύουν εφήβους. Πραγματοποιήθηκαν ήδη από τον Φεβρουάριο ενημερώσεις στα Γυμνάσια Περίστασης, Κορινού και 3Ο Γυμνάσιο Κατερίνης (με διαστάσεις και ενδοικογενειακής βίας και παραμέλησης παιδιών).


Οι γονείς που συμμετέχουν εκφράζουν την αγωνία τους για ένα θέμα πολύπλοκο, το οποίο αφορά τη χρήση τεχνολογικού μέσου με πολλές θετικές δυνατότητες που όμως ενέχει και κινδύνους για τους οποίους έφηβοι και γονείς οφείλουν να ενημερώνονται. Ο Υπεύθυνος, αξιοποιώντας και τις επικαιροποιημένες γνώσεις από τις πρόσφατες επιμορφώσεις στην 6η και 7η Ημερίδα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών-Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού» σε Αθήνα και Βόλο, με αντικείμενο το διαδίκτυο και τους εφήβους, έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την πρόληψη και διαχείριση κρουσμάτων εθισμού και παρενόχλησης στο διαδίκτυο.

Η επόμενη ενημέρωση θα γίνει στο 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης, το απόγευμα της Δευτέρας 22/5 και ώρα 18.30.