Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ από τον ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ από τον ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
(ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ)

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ για τη λήψη νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία προστίθενται σε όλα τα άλλα που πήρε η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Ευθύνες φέρουν και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε ότι θα παρθούν αυτά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Στο νέο αντιλαϊκό πακέτο περιλαμβάνονται και νέα μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως η δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3000 ευρώ περίπου, που κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες μας στα μπλόκα και θα επιβαρύνει με επιπλέον 650€ τον χρόνο κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, η φοροληστεία αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο για τους αγρότες – όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους – είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών. Τώρα η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αγρότη, όπως και του αυτοαπασχολούμενου, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη του για τις ασφαλιστικές του εισφορές. Τα περί έκπτωσης στο σύνολο του ασφαλιστέου ποσού κατά 15%, τον πρώτο χρόνο (2018), που ανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, ακόμα και αν υπάρξει, δεν αλλάζει την ουσία, αφού από το 2019 δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.

Κύριοι Βουλευτές του Νομού Πιερίας

Ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης, η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Κατερίνης και οι χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και εργάτες γης του νομού μας, που βρισκόμαστε στα πρόθυρα τις οικονομικής κατάρρευσης, τις φτώχειας και τις μιζέριας, σας καταθέτουμε ως κοινή απόφασή μας , την ισχυρή διάθεσή μας να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο, ώστε να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Σας καλούμε ανοιχτά,

  • ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Νομό μας με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως το ίδιο θα ισχύει και για όλους τους έως τώρα εκλεγμένους βουλευτές, νυν και πρώην, που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς ψηφίζοντας μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους.

Θα μας βρείτε απέναντι σας !
Αρκετή ανοχή και υπομονή έχουμε δείξει ως τώρα, έχουμε και μνήμη και γνώση, είμαστε αποφασισμένοι, φτάνει πια!
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή. Καμιά αναμονή, καμία ανοχή!
Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία.
Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ