Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Η επόμενη ημέρα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης. Προοπτικές και Προσδοκίες».

Η Επιστημονική Ημερίδα φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως στον Σβορώνο.

Παρευρέθηκαν οι Καθηγητές του Τομέα «Δίκαιο, Οργάνωση, Ζωή και Διακονία της Εκκλησίας», του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., κ. Κ. Κωτσιόπουλος, Αν. Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα, κ. Θ. Γιάγκου, Καθηγητής, π. Αθ. Γκίκας, Καθηγητής και κ. Γ. Γκαβαρδίνας, Επικ. Καθηγητής.

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας αφορούσαν τις κανονικές προεκτάσεις των αποφάσεων, τις ηθικές, ποιμαντικές, παιδαγωγικές και κοινωνικές της αναφορές στον σύγχρονο εκκοσμικευμένο και νεωτερικό κόσμο.

Εισηγητές ήταν μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες του Τομέα, οι οποίοι ξεχώρισαν για την επιστημονική και ερευνητική τους επάρκεια.


Μετά το πέρας της Ημερίδας ο Διευθυντής του Τομέα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την αβραμιαία φιλοξενία και τιμή που παρείχε στους καθηγητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες φέρνουν σε επαφή την Εκκλησία με τη Θεολογία, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Συμβάλλουν, τελικά, σε έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο προς όφελος της Πολιτείας, της Εκκλησίας και της «Κοινωνίας των Πολιτών» στην οποία ανήκει η «Κοινωνία των Πιστών».