Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Πιερίας: ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ(OMOΣ.ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Πιερίας: ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ(OMOΣ.ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η ΟΠΟΤΤΕ, η πιο αντιπροσωπευτική και πολυπληθέστερη οργάνωση εκπροσώπησης των τρίτεκνων οικογενειών όλης της χώρας, εκπροσωπώντας 55 πρωτοβάθμιους συλλόγους - μέλη, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, πραγματοποίησε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στο Δημαρχείο Περιστερίου, με αφορμή την ομόφωνη υιοθέτηση της πρότασης της ΟΠΟΤΤΕ για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής με θέμα το δημογραφικό.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - Παρόντα με εκπροσώπους όλα τα κόμματα.

Επιτέλους, μετά από χρόνια προσπαθειών, βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι και βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων και συζήτησαν με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, το αίτημα για πλήρη εξομοίωση της Τρίτεκνης με την Πολύτεκνη οικογένεια, αλλά και προτάσεις αντιμετώπισης του εθνικού προβλήματος του δημογραφικού.


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μανιός Νίκος, Σταματάκη Ελένη), της ΝΔ (Ράπτη Ζωή, Μαρτίνου Γεωργία), της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (Κεγκέρογλου Βασίλης, Πανταζής Κωνσταντίνος), του ΚΚΕ (Μανωλάκου Διαμάντω), του ΠΟΤΑΜΙΟΥ (Μαυρωτάς Γεώργιος, Χαρόπουλος Βασίλης, Βασιλείου Αθανάσιος), της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (Σπύρου Βασίλειος), της ΛΑΕ (Δημήτρης Στρατούλης), εκπρόσωπος της Μητρόπολης Περιστερίου (Πατήρ Σχοινάς Θεόδωρος), ενώ - αν και προσκλήθηκαν - δεν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ή βουλευτές των ΑΝΕΛ. Επίσης από τη συνάντηση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο συνοδοιπόρος και συναγωνιστής του Τριτεκνικού Κινήματος, Δικηγόρος - τ. Σύμβουλος Υπ. Εσωτερικών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς!


Όλοι οι παραπάνω συμπαρατάχθηκαν με τη θέση της ΟΠΟΤΤΕ, γι’ άμεση και χωρίς όρους εξομοίωση με τους πολύτεκνους!

Η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής είναι η αρχή, είναι μπροστά μας και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των συνεδριάσεών της, ενώ δεσμευτήκαμε όλοι να ξαναβρεθούμε σε τρεις μήνες, με αποτελέσματα πλέον!

Συνάντηση 8 σωματείων στην Πάτρα

Την ίδια στιγμή, στην Πάτρα, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων - Μέλους της ΟΠΟΤΤΕ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία εκπροσώπων 8 σωματείων (κυρίως μη μελών της Ομοσπονδίας μας), με αντικείμενο την ενωτική πορεία του τριτεκνικού κινήματος. Στην ως άνω σύσκεψη η Ομοσπονδία μας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο - Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, ο οποίος μετέφερε μήνυμα ενωτικής δράσης για την επίτευξη του κοινού σκοπού, την εξομοίωση δηλαδή της Τρίτεκνης με την Πολύτεκνη οικογένεια.

Σε αυτό τον δύσκολο αγώνα που δίνουμε όλοι, κανείς δεν περισσεύει!

Ανεξάρτητα από τις οργανωτικές δυσκολίες και τις επιμέρους -τυπικού και όχι ουσιαστικού χαρακτήρα- προσεγγίσεις, η αγωνία όλων μας για την αρνητική πορεία του δημογραφικού και για την προστασία του θεσμού της οικογένειας, είναι πεδία κοινών αγώνων και ενωτικής δράσης.O Σύλλογος Τριτέκνων Πιερίας εκπροσωπήθηκε από την γραμματέα και μέλος της ΟΠΟΤΤΕ Κοιδου Ζωή .