Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΟΥ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου Δίου – Ολύμπου καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της Πιερίας και γενικότερα στο λαό ότι από το πρωί της 27ης Ιούνη η Δημοτική Αρχή έχει εξαπολύσει κύμα εκφοβισμού σε βάρος μας, με στόχο να σπάσει το δίκαιο αγώνα μας.

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες απείλησαν ότι θα υποβάλλουν μήνυση σε βάρος συναδέλφων με ψευδείς μαρτυρίες ότι δήθεν εμποδίζουν απορριμματοφόρα του δήμου να βγούνε από το ΧΥΤΑ για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Επιπλέον παίρνουν τηλέφωνο σε συναδέλφους και τους απειλούν λέγοντάς τους ότι αν δε σπάσουμε τον αγώνα μας θα υποστούμε τις συνέπειες του νόμου.

Οι παραπάνω ενέργειες εκφοβισμού είναι συνέχεια των προηγούμενων για σπάσουμε τον αγώνα μας. Όπως για παράδειγμα στις 23 Ιουνίου που κατ' επανάληψη ο Δήμος μέσω του αντιδημάρχου κυρίου Χαρέλα, καλούσε την αστυνομία για να επισκεφθεί το χώρο του ΧΥΤΑ. Επίσης συστηματικά βγάζανε και βγάζουν ακόμα φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία είναι ακατάλληλα για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Εμείς οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου Δίου – Ολύμπου δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, την οποιαδήποτε απόπειρα εκφοβισμού έχουμε την ωριμότητα και την ψυχραιμία να την αντιμετωπίσουμε.

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου ότι με προσωπικό ασφαλείας προχωράμε στην αποκομιδή σκουπιδιών από χώρους με προτεραιότητα όπως είναι το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, ο ξενώνας Παναγία, τα νεκροταφεία, κλπ.

Τέλος, καλούμε το λαό του Δήμου Δίου – Ολύμπου, το λαό της Πιερίας να σταθούν στο πλευρό μας και όλοι μαζί να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση στη Βουλή την πρόταση νόμου των συνδικάτων και των επιτροπών αγώνα, η οποία προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και, την καταβολή των δεδουλευμένων μας εδώ και τώρα.


Εργαζόμενοι Συμβασιούχοι του Δήμου Δίου Ολύμπου