Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ δημιουργούν στην Κατερίνη!

Φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ δημιουργούν στην Κατερίνη!
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα ταινίας μικρού μήκους στην πόλη μας. Σε σενάριο και σκηνοθεσία της συντοπίτισσας μας Μάτας Κούρτη (matakourti@hotmail.com) ένα καλά οργανωμένο 15μελές συνεργείο φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ για τέσσερις ημέρες θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Κατερίνη.
*Η Πιερική Αλήθεια χορηγός επικοινωνίας!!!



Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τους ταλαντούχους Δημήτρη Σιακάρα και Δήμητρα Αντωνακούδη ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Η Πιερική Αλήθεια βρέθηκε στο χώρο γυρισμάτων και μίλησε με τους βασικούς συντελεστές του συνεργείου.

Η παραγωγός Χριστίνα Τσακμακά δήλωσε στην Πιερική Αλήθεια πως «η πόλη της Κατερίνης προσφέρεται για κινηματογραφικά γυρίσματα καθώς περπατώντας στις γειτονιές της συναντάς αρκετή αρχιτεκτονική ποικιλία. Στέκουν ακόμη όρθια πχ κάποια ενδιαφέροντα κτήρια της εποχής του ‘60». Ένα από αυτά τράβηξε την προσοχή των κινηματογραφιστών στην περιοχή της εφορίας Κατερίνης και οι ιδιόκτητες του ήταν πρόθυμοι να το παραχωρήσουν. 

Η σκηνογράφος της ταινίας Έλενα Κουτσού επίσης τόνισε την ιδιαιτερότητα του νομού μας «ο νομός Πιερίας με τον φυσικό του πλούτο (θάλασσα & βουνό) αλλά και τη διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα χωριά του δίνει απεριόριστες δυνατότητες για την οπτικοποίηση μιας μεγάλης γκάμας σεναρίων καθώς παρουσιάζει αρκετή εναλλαγή τοπίων». Φυσικά η ίδια η θέση του νομού, πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, πάνω στον σιδηροδρομικό άξονα αλλά και με εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο Μακεδονία διευκολύνει τις μετακινήσεις.

Η σκηνοθέτιδα Μάτα Κούρτη τόνισε στη συνέντευξή της τη σημασία του να δημιουργείς στον τόπο σου τη στιγμή που σήμερα οι νέοι αυτής της χώρας για να δημιουργήσουν αφήνουν τον τόπο τους. «Οι συνεργάτες μου θαύμασαν στην Κατερίνη την αλληλεγγύη της γειτονιάς, τη ζεστασιά της μικρής πόλης, τους αυθόρμητους ανθρώπους, την εξάλειψη του απρόσωπου. Επιμένουμε Ελληνικά και στοχεύουμε στο να συστήσουμε στις κινηματογραφικές παραγωγές διάφορες πόλεις μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η επαρχία μπορεί να κάνει κινηματογράφο το ίδιο καλά με την πρωτεύουσα. Φίλοι, γνωστοί αλλά και πολλές αξιόλογες επιχειρήσεις του νομού μας είναι αρωγοί στην προσπάθειάς μας. 

Ως μεγάλοι χορηγοί μας στηρίζουν ο Κινηματογράφος Ευκαρπίδη, η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και τα δομικά υλικά Ιωαννίδης. Ευχαριστούμε τα ΚΤΕΛ Πιερίας που φρόντισαν για τη μετακίνηση του συνεργείου μας με χαμηλό κόστος. Επιπλέον ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον φούρνο Εφέσσου, το καφεκοπτείο Ηλία Παπαζιώγα, το κτήμα Αδάμου, την ταβέρνα Παράδοση και τους ξηρούς καρπούς Μπαρδάκη που με τα προϊόντα τους συμβάλουν στις καθημερινές μας ανάγκες.»

Η Πιερική Αλήθεια ως χορηγός επικοινωνίας θα καλύψει τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους.

Το μακιγιάζ και το χτένισμα των ηθοποιών ανέλαβαν οι μαθήτριες του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας (ειδικότητες Αισθητικής και Κομμωτικής τέχνης) του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης:

Κατερίνα Αλεμπουμπα, Γκόγκου Σόφια, Κουρουτιάδου Σοφία, Αφροδίτη Ασλανίδου