Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Συνεχίζεται η φιλοξενία παιδιών στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης

Με επιτυχία συνεχίζεται το Πρόγραμμα Φιλοξενίας παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, από όλο το Νομό Πιερίας στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Ρητίνης.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι πρώτες επτά περίοδοι και βρίσκεται σε εξέλιξη η όγδοη με μαθήτριες Γυμνασίου. Παραπάνω από τριακόσια πενήντα παιδιά έως αυτή τη στιγμή φιλοξενήθηκαν στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, αποκομίζοντας πλούσιες εμπειρίες., ενώ άλλα διακόσια θα φιλοξενηθούν στις περιόδους που θα ακολουθήσουν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος με τις τακτικές επισκέψεις του, τις συμβουλές του και, γενικά, την ανύστακτη ποιμαντική φροντίδα του ενισχύει το πνευματικό, ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό πρόγραμμα φιλοξενίας, οι καρποί του οποίου δεν θα αργήσουν να φανούν στη ζωή των παιδιών και νέων.

Η φιλοξενία θα συνεχιστεί με παιδιά Λυκείου και θα ολοκληρωθεί με κορίτσια Δημοτικού στις 12 Αυγούστου.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος ευχαριστεί δημόσια τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη και τους συνεργάτες του στη Δημοτική Αρχή, για τη συνεχή μέριμνα βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί, επίσης, τους εθελοντές που στηρίζουν τις δομές φιλοξενίας, αλλά και όσους συμπαραστέκονται στο σπουδαίο αυτό κοινωνικό έργο, που καθώς έχει ως αποδέκτες παιδιά και νέους, αποτελεί επένδυση για το μέλλον του τόπου.