Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Σωματειακή Επιτροπή Συμβασιούχων Δήμου Δίου - Ολύμπου

Σωματειακή Επιτροπή Συμβασιούχων Δήμου Δίου - Ολύμπου
Η Σωματειακή Επιτροπή των συμβασιούχων του Δήμου Δίου-Ολύμπου συνεχίζει και κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις εναντία στις απολύσεις 6 συμβασιούχων, που πραγματοποιούνται παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου άλλα και του νόμου Σκουρλέτη ο οποίος προβλέπει την ανανέωση των συμβάσεών τους έως 31/3/2018. 


Την Παρασκευή 21/7 επισκέφθηκε την Επιθεώρηση Εργασίας όπου και έγινε καταγγελία για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς που επικρατούν στο χώρο του ΧΥΤΑ και αναμένουμε άμεση παρέμβαση χωρίς κωλυσιεργία. Την ίδια μέρα η Σ.Ε. μαζί με την Κλεοπάτρα Χοροζίδου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ επισκέφτηκαν το χώρο του ΧΥΤΑ και το δημαρχείο για να μιλήσουν με το δήμαρχο και τους εργαζόμενους. Ο δήμαρχος όμως κατά την προσφιλή του συνήθεια, δραπέτευσε προκλητικά.

Το Σαββάτο 22/7 κλιμάκιο των συμβασιούχων με το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ περιόδευαν στο Λιτόχωρο, και τη Λεπτοκαρυά μοιράζοντας ανακοίνωση-καταγγελία και ενημέρωναν το λαό για τις απαράδεκτες και τρομοκρατικές απολύσεις του δημάρχου. Τη Δευτέρα 24/7 με κεντρικό σύνθημα ‘Πάρτε πίσω της απολύσεις’ έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Λιτοχώρου (από όπου και πάλι δραπέτευσε ο δήμαρχος) και, πορεία στο Λιτόχωρο.

Δυστυχώς ο κύριος Δημόπουλος δεν αντιλαμβάνεται την έννοια του θεσμού του δημάρχου. Δεν αντιλαμβάνεται οτι πρέπει να είναι κοντά στους δημότες, να αφουγκράζεται κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, να οργανώνει την πάλη τους ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές. Αντίθετα ο κύριος Δημόπουλος είναι στην αντίπερα όχθη, ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό. Απολύει εργαζόμενους, κατάσχει τραπεζικούς λογαριασμούς από λαϊκές οικογένειες. Παραβιάζει ακόμα και τους εναπομείναντες αστικούς νόμους που αφορούν στα εργασιακά δικαιώματα. Δεν τηρείται το ωράριο στην υπηρεσία καθαριότητας, δεν εφαρμόζονται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, έχει απλήρωτους τους εργαζομένους, κλπ. Ο δήμαρχος εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος με τις αντιλαϊκές πολιτικές τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και της σημερινής.

Η Σωματειακή Επιτροπή των Συμβασιούχων μαζί με τους εργαζόμενους, έχοντας στο πλευρό τους το λαό, θα συνεχίσει τις περιοδείες και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ώσπου ο δήμαρχος κος Δημόπουλος να πάρει πίσω τις απολύσεις και, να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο του ΧΥΤΑ.

Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους να μην ανεχτούν καμία παραβίαση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος!!!!!!

Σωματειακή Επιτροπή Συμβασιούχων Δήμου Δίου - Ολύμπου