Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Επιστολή αναγνώστη : Τι γίνεται τελικά με την πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη);

Επιστολή αναγνώστη : Τι γίνεται τελικά με την πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη);
Θα ήθελα να γράψω κάποιες σκέψεις μου με αφορμή την πλατεία δημοκρατίας.

Εδώ και 7 μήνες περίπου δεν γίνεται τίποτα ώστε να αναμορφωθεί η πλατεία. Το μόνο που έγινε ήταν να γκρεμιστεί το κτήριο πάνω στη γωνία, με την αιτιολογία ότι εμπόδιζε, ενώ θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν.

Σε αυτή τη περίπτωση ο Δήμος Κατερίνης λειτούργησε ανάποδα. Δηλαδή, αντί να κάνουν πρώτα την μελέτη και τα σχέδια ανάπλασης της πλατείας και αφού πάρουν την έγκριση τότε να προχωρήσουν, έκαναν το αντίθετο.

Τώρα που είναι και καλοκαίρι, έχουμε και τουρισμό, περνάω σχεδόν καθημερινά από το σημείο και βλέπω τους τουρίστες να περιμένουν το λεωφορείο για να πάνε παραλία και από πίσω τους να βλέπουν μια διαλυμένη πλατεία!

Ακούγεται ότι τα έργα πιθανόν να τελειώσουν Μάρτιο με Απρίλιο του 2018! Συγνώμη που ρωτάω, αλλά για σχεδόν έναν χρόνο έτσι θα είναι αυτός ο χώρος;

Έχουν σκεφτεί άραγε ότι στο δρομάκι που είναι εκεί στο κατάστημα ηλεκτρονικών, που το άφησαν ρημαγμένο, διαλύονται τα αυτοκίνητα; Ότι σε περίπτωση βροχής γεμίζει λασπούρα και δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του κανένας είτε είναι πεζός είτε με αυτοκίνητο.

Ας βγει να απαντήσει κάποιος υπεύθυνος για αυτό το ζήτημα που απασχολεί τους δημότες της πόλης, και όχι μόνο.


Με εκτίμηση
Ντάμπος Νίκος