Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ακόμη μια χρονιά αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης σηκώνουν το κύπελλο του πρωταθλητή Ελλάδας στο αγώνισμα της τετρακώπου με πηδαλιούχο παίδων συνεχίζοντας μια παράδοση 10 ετών που θέλει τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στο βάθρο των νικητών στο συγκεκριμένο αγώνισμα...

ενώ και το πλήρωμα της τετρακώπου χωρίς πηδαλιούχο κορασίδων κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στην τελική φάση του 83ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων και ΑΜΕΑ, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου στη Καστοριά.

Στη διοργάνωση που φέτος συγκέντρωσε 312 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης πήρε μέρος με 24 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν σε 6 πληρώματα και πραγματοποίησαν πολύ δυναμική εμφάνιση, συμμετέχοντας σε 5 τελικούς, όπου κατέκτησαν 1 χρυσό και 1 αργυρό μετάλλια, αναδεικνύοντας το Ν.Ο.ΚΑΤ. στην 4η θέση πανελληνίως στη βαθμολογία στη κατηγορία Παίδων –Κορασίδων.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου πανηγύρισαν υψώνοντας το κύπελλο που κατέκτησαν οι Τσιαλός Δημήτρης, Νάστος Σωτήρης, Καριπίδης Σάββας, Γραμματόσης Νίκος και Μπούσιου Γιώργος (πηδαλιούχος), που τερμάτισαν πρώτοι στον τελικό της τετρακώπου με πηδαλιούχο παίδων. Στον τελικό της τετρακώπου αγωνίστηκε επίσης και δεύτερο πλήρωμα του Ν.Ο.ΚΑΤ. με τους Ντέιβι Κώνσταντίνο, Παπανάκο Δημήτρη, Καρλέτσα Αθανάσιο, Τρανό Ιωάννη και Οχανιάν Νοραϊρ (πηδαλιούχος) που τερμάτισαν στη τέταρτη θέση.

Στο βάθρο των νικητών του αγωνίσματος της τετρακώπου κορασίδων ανέβηκαν οι Κούρτη Κατερίνα, Τσαρούχα Μαρία, Κυριακίδου Κωνσταντίνα και Κωστοπούλου Κατερίνα, που κατέκτησαν την δεύτερη θέση και κρέμασαν στο στήθος τους το αργυρό μετάλλιο, ενώ στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος κατάφερε να προκριθεί και δεύτερο πλήρωμα του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης με τις Καριπίδου Βασιλική, Μαρέτη Βασιλική, Κοκκινοπλίτη Χριστίνα και Καλαϊτζίδου Αναστασία, που τερμάτισαν έκτες.

Στην τέταρτη θέση στον τελικό της τετρακώπου χωρίς πηδαλιούχο τερμάτισε το πλήρωματου Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης με τους Τσαχουρίδη Σεραφείμ, Ζιώγα Κωνσταντίνο, Κετσιτζόγλου Κωνσταντίνο, Καλαμπάκα Νικόλαο, που έχασαν το χάλκινο μετάλλιο πάνω στο νήμα, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την πορεία του σκάφους τους.

Το πολύ νεαρό πλήρωμα των Κουσίδου Άννας και Μπούσιου Ελένης, συμμετείχαν με ιδιαίτερη αγωνιστικότητα στο αγώνισμα του Διπλού σκιφ κορασίδων, όπου τερμάτισαν 3ες στον μικρό τελικό και κατέλαβαν την 9η θέση στο αγώνισμά τους.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνολική απόδοση των αθλητών και από την μεγάλη ομαδικότητα και αγωνιστικότητα τους, δήλωσαν οι προπονητές κωπηλασίας Γιώργος Μπικογιάννης και Κατερίνα Φυτοπούλου που επεσήμαναν ακόμη ότι τα πολύ καλά αυτά αποτελέσματα γίνονται ακόμη πιο ενθαρρυντικά αν ληφθεί υπόψη ότι οι περισσότεροι από τους αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. που συμμετείχαν σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στη κατηγορία παίδων-κορασίδων για 1 ή 2 ακόμη χρόνια, οπότε αναμένεται να φέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κώστας Καρυώτης που συνόδεψε την αποστολή, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές, για την πολύ καλή αγωνιστική αλλά και τη συνολική παρουσία και άριστη συμπεριφορά τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ ο αρχηγός της αποστολής του Ν.Ο.ΚΑΤ. Σάκης Νάστος επεσήμανε εκτός των αγωνιστικών επιτυχιών, το πολύ θετικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, λέγοντας πως «η ομάδα του Ν.Ο.ΚΑΤ. έχει γίνει μια οικογένεια».

Τις προσπάθειες των αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παρακολούθησαν ακόμη, μέλη της Διοίκησης, γονείς των αθλητών, συναθλητές και φίλοι του Ν.Ο.ΚΑΤ. που βρέθηκαν στη Καστοριά για να εμψυχώσουν τα πληρώματα και να πανηγυρίσουν τις επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης , δημιουργώντας ένα πολύ θετικό κλίμα.

Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς