Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Αναβίωση της κολινδρινής «Βόλτας»

Αναβίωση της κολινδρινής «Βόλτας»
Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κολινδρού "Νικόλαος Λούσης" στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων αναβίωσε, σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, την κολινδρινή «Βόλτα».

Η «Βόλτα» γινόταν κάθε Κυριακή απόγευμα στην οδό Παυσιλύπου στον Κολινδρό και αποτελούσε την καλύτερη μορφή διασκέδασης για τους παλιότερους. Έδινε όμως την δυνατότητα για ανάπτυξη των κοινωνικών σχέσεων αλλά και την ευκαιρία στους νέους και στις νέες να γνωριστούν και να … φλερτάρουν.

Η βόλτα διατηρήθηκε στον Κολινδρό μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 1980.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου δημιούργησαν ένα υπέροχο σκηνικό, βγαλμένο από άλλες εποχές που περιλάμβανε θερινό κινηματογράφο, έκθεση παλιών φωτογραφιών σχετικών με τη «Βόλτα» από το αρχείο του αείμνηστου φωτογράφου Κων/νου Χασαπέτη, κούνιες για τα παιδιά, ζωντανή μουσική με τον Βασίλη Ισπιρούδη, τη Στέλλα Μπαραλιάκου και τον Κων/νο Μπιλιαδέρη, παρουσίαση βίντεο με διαφημίσεις και ταινίες του παρελθόντος κ.ά.

Ήταν μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση που πέτυχε το σκοπό της, αφού οι παλιότεροι θυμήθηκαν και οι νεότεροι έμαθαν για ένα κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας που δυστυχώς αντικαταστάθηκε με τις σύγχρονες μορφές διασκέδασης…