Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΤΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΤΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
Η ανάδειξη ολοένα και νέων ταλέντων από το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συνεχίζεται. Έτσι με το πέρας του αγώνα πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου στην Καστοριά επιλέχθηκε η αθλήτρια του ΝΟΚΑΤ Κατερίνα Κούρτη να συμμετάσχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 9-10 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Κούρτη μαζί με την συναθλήτριά της Αθ.Μάκου (Ν.Ο.Ι.) τερμάτισαν στην πρώτη θέση του διπλού σκιφ κορασίδων σημειώνοντας πολύ γρήγορο χρόνο (7:20), ενώ θετικές εντυπώσεις άφησαν όλοι οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που συμμετείχαν στην διαδικασία

Και πιο συγκεκριμένα στην πρόκριση συμμετείχαν εκτός της Κατερίνας Κούρτη και οι Καριπίδης Σάββας, Νάστος Σωτήρης, Τσαλός Δημήτρης και Γραμματόσης Νίκος που αγωνίστηκαν στην τετράκωπο και στον τελικό της δικώπου με τους Καριπίδη και Νάστο να τερματίζουν στην 3η θέση χάνοντας για λίγο την πρόκριση στην Εθνική Ομάδα. (επιλέγονται τα 2 πρώτα πληρώματα)

Με το πέρας των αγώνα αξιολόγησης, η Κούρτη παρέμεινε στην Καστοριά όπου θα προπονηθεί με την Εθνική Ομάδα, μέχρι και την αναχώρησή της για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, σε δυο εβδομάδες. Πρόκειται για την πρώτη διεθνή συμμετοχή της αθλήτριας, που επανειλημμένα τις προηγούμενες χρονιές έχει επιλεγεί και από την Ομοσπονδιακή Προπονήτρια κατηγορίας Ανάπτυξης κ.Δ.Γιαννιού, ενώ το 2016 και το 2017 έχει ανεβεί στο βάθρο των νικητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατακτώντας 2 αργυρά Πανελλήνια μετάλλια.


Η «νεοφώτιστη» Κούρτη δεν θα νιώσει μόνη της στην Εθνική Ομάδα στην Καστοριά, αφού εκεί βρίσκεται και η Ολυμπιονίκης του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κατερίνα Νικολαΐδου, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών –Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έμπειρη Πρωταθλήτρια από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στην συνονόματη της Κατερίνα Κούρτη, παρακολούθησε και ενθάρρυνε την προσπάθειά της και την συνεχάρη για την επιτυχία της, το πάθος και την επιμονή της.

Τα συγχαρητήρια στους αθλητές και στον προπονητή τους Γ.Μπικογιάννη για την πρόκριση και τη συνολική καλή εμφάνιση της αποστολής, έδωσε εκ μέρους της Διοίκησης ο Έφορος κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κ.Σάκης Νάστος, και ευχήθηκε υγεία και καλή συνέχεια στην προσπάθειά τους για την επίτευξη των στόχων τους.

Το Δ.Σ. του Ν.Ο.ΚΑΤ.