Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017

Η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στον Κολινδρό

Η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στον Κολινδρό
Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα όπως αρμόζει στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Θεοτόκου, έγινε στον Κολινδρό το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2017 η περιφορά της σεπτής εικόνας της Κοίμησης της Θεοτόκου καθώς και αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Μετοχιού.

Αρχικά η χορωδία της ενορίας, έψαλε μπροστά στον Επιτάφιο της Παναγίας τα εγκώμια και στη συνέχεια ξεκίνησε πομπή, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής και προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου με τη συμμετοχή πολλών πιστών, εκπροσώπων της βουλής και της τοπικής αυτοδιοίκησης και ακολουθώντας την κεντρική οδό κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία Κολινδρού. 

Εκεί ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος στο μήνυμά του για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, το “Πάσχα του καλοκαιριού”, τόνισε την ανάγκη να βιώνουμε πνευματικά τα μεγάλα θρησκευτικά γεγονότα τα οποία δίνουν σε όλους μας την ευκαιρία για να προσδιορίσουμε τον ρόλο μας ως χριστιανοί και ως άνθρωποι. Η Παναγία Μητέρα είναι και θα είναι πάντα η μεγάλη μεσίτρια των ανθρώπων στο Υιό της και Θεό αρκεί εμείς οι άνθρωποι ειλικρινά να τη θυμόμαστε και να την τιμούμε... 

Ο Επιτάφιος της Παναγίας κατέληξε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Θεοδώρας όπου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός. Πλήθος πιστών από τον Κολινδρό αλλά και άλλες περιοχές ασπάστηκαν τον Επιτάφιο της Παναγίας, καταθέτοντας σ’ Αυτήν, το σεβασμό, την ελπίδα και τα ενδόμυχα της καρδιάς τους..

Δημήτριος Χλεμές Διευθυντής 2ου Δημ. Σχ. Κολινδρού