Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ - ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ -  ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Δίπλα στις επενδύσεις έρχονται και τα ζωτικά συμφέροντα των επενδυτών. Οι επενδύσεις χρειάζονται προστασία.


Γι' αυτό και δίπλα στις παραχωρήσεις των υδρογονανθράκων της Νότιας Κρήτης στον αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό Exxon Mobil ξεφύτρωσε και η νέα συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας και παραχώρησης της στις ΗΠΑ, συμφωνία που ο Αλ. Τσίπρας δεν έφερε καν στη Βουλή.

Μια συμφωνία που υπηρετεί γενικότερα τους σχεδιασμούς και της ελληνικής άρχουσας τάξης, που συμμετέχει σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, και έχει γίνει ο καλύτερος σύμμαχος των ΗΠΑ σ' αυτήν εδώ την επικίνδυνη πραγματικά περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμα βαθύτερη, πιο επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας, ειδικά τώρα που συζητιέται η μεταφορά υποδομών από τη βάση του Ιντσιρλίκ. Και στρατιωτικό δυναμικό και οπλικά συστήματα θα πάνε λέει στη βάση της Σούδας, αλλά και πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Άραξου.

Μάλιστα θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να καταγγείλουμε ταυτόχρονα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης ΤΟΥ ΆΡΑΞΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΠΩΣ ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ, ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΙΩΞΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

Η επικίνδυνη αυτή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να συναντήσει την μαζική καταδίκη του ελληνικού λαού, του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε όλη αυτή την δράση τους, έχουν συμμάχους τα άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης με πρώτη και καλύτερη τη ΝΔ κι ας κάνει πως φωνάζει και διαφωνεί.»

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ