Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Θερινό Σεμινάριο Ψηφιδωτού που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, από τις 21/8 έως 1/9, από το Κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών Δίου.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου έγινε η τελετή λήξης του σεμιναρίου, δόθηκαν οι βεβαιώσεις σπουδών και κάθε εκπαιδευόμενος πήρε το ψηφιδωτό του που έφτιαξε την περίοδο του σεμιναρίου με μεράκι και κόπο.

Συγχαίρουμε τους εκπαιδευόμενους, που αυτές τις δυο βδομάδες έδειξαν αμέριστη αγάπη και ζήλο για την τέχνη της ψηφοθέτησης, τον εκπαιδευτή-ψηφιδογράφο, Θωμά Σαφέτη για την άοκνη προσπάθεια του, τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο και όλο το Δ.Σ. του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών Δίου για την άριστη διεξαγωγή του. Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για το σεμινάριο και συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι και εκτός Πιερίας, από Θεσσαλονίκη, Βέροια και Νάουσα αλλά και Γερμανούς πολίτες που διαμένουν στην Πιερία. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια με κύκλους σπουδών για το ψηφιδωτό για να αναδειχθούν άνθρωποι με αγάπη για την τέχνη αλλά και να αξιοποιηθεί ο χώρος του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον, όπου άκμασε η τέχνη του ψηφιδωτού και έχουμε εξαιρετικά αριστουργήματα όπως ο Θρίαμβος του Διονύσου, από την έπαυλη του Διονύσου, το οποίο εκτίθεται στην Αρχαιοθήκη του Μουσείου Δίου.





Οι υπεύθυνοι του σεμιναρίου,
Μαρία Γκριμούλα και Θάνος Κόσυβας