Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοινώσεις από σωματεία και συνδικάτα για την ΔΕΘ

Ανακοινώσεις από σωματεία και συνδικάτα για την ΔΕΘ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι στο εμπόριο, την παραγωγή, τις υπηρεσίες, άνεργοι,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να εξαγγείλει τη συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής σε λίγες ημέρες, στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Την πολιτική της ανάπτυξης και του φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, πράγμα που σημαίνει επιπλέον θυσίες από τους εργαζόμενους για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Στην ίδια ρότα και η αξιωματική αντιπολίτευση που σπεύδει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί να δηλώνει πως το εργασιακό κόστος είναι βαρύ για τις μεγάλες επιχειρήσεις και πως η διαχείριση της οικονομίας απαιτεί τολμηρές μεταρρυθμίσεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας!

Εμείς οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι γνωρίζουμε καλά τι θα πει ανάπτυξη, τι θα πει υγιής ανταγωνιστικότητα, ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον. Το γνωρίσαμε τα χρόνια της κρίσης. Είδαμε τους μισθούς μας να μειώνονται δραματικά, τόσο που με τα βίας τα βγάζουμε πέρα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας να καταρρέουν, τα επιδόματα να πετσοκόβονται, την αργία της Κυριακής να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους, την απληρωσιά να χτυπάει κόκκινο, την ελαστικότητα στον εργάσιμο χρόνο να κυριαρχεί, το επίδομα ανεργίας να μειώνεται, τη μη εφαρμογή μέτρων ασφαλείας να κοστίζει μέχρι και τη ζωή συναδέλφων μας.

Αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας!

Είναι στο δικό μας χέρι να υψώσουμε τείχος αντίστασης, να ενώσουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο σε κάθε κλάδο, συνεχίζοντας τον αγώνα για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις και την κατάργηση κάθε άλλης σύμβασης (π.χ ατομικές), οι οποίες είναι δουλικές για τους εργαζόμενους, χρυσάφι για τους επιχειρηματίες . Να συσπειρωθούμε στις γραμμές του Π.Α.ΜΕ. και να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης μακριά από τις λογικές του συμβιβασμού και της υποταγής που πρεσβεύει ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Η ανοχή των εργαζομένων, η υποχώρηση, κάνει τους μεγαλοεργοδότες να αποθρασύνονται. Δεν είμαστε μια οικογένεια, όπως λένε. Δε θα μας σώσει μια εναλλαγή διακυβέρνησης. Η οργάνωση και η αντεπίθεση μέσα από το συνδικάτο πρέπει να είναι η απάντησή μας. Να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε αποφασιστικότητα για οργανωμένη πάλη και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Το συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δυνάμεις του ταξικού κινήματος να αποτελέσει εφαλτήριο για νέους αγώνες. Η μαζική συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων να είναι η δική μας απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης και των εταίρων της.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 16:30


Επιτροπή Αγώνα του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Πιερίας
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι στα ξενοδοχεία, στις τουριστικές, επισιτιστικές επιχειρήσεις

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε οτι όχι μόνο δεν καλύπτονται οι σύγχρονες καθημερινές μας ανάγκες, αλλά πληρώνουμε πολύ ακριβά το τίμημα της ανάπτυξης στον τουρισμό, επισιτισμό. Την ίδια στιγμή που τα κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου κάθε χρόνο αυξάνονται, εμείς βιώνουμε την κάθε μορφή ευελιξίας, τη μισοασφάλιση, το τσάκισμα των μισθών, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την ανασφάλεια. Διακινδυνεύουμε μέχρι και τη ζωή μας, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία προστασία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Η κυβέρνηση και ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), πανηγυρίζουν για την ανοδική τάση στους δείκτες του κλάδου και, το προβάλουν ως ατμομηχανή της ανάπτυξης και υπόδειγμα για τους άλλους κλάδους. Είναι λογικό. Αφού αυτή η ανοδική πορεία συνοδεύεται από την καθοδική πορεία των μισθών και συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ανάπτυξή τους είναι κέρδη για τους καπιταλιστές, μεσαίωνας για τους εργαζόμενους

Εμείς είμαστε αυτοί που σηκώνουμε στις πλάτες μας την «ανάπτυξή» τους. Είναι ο συνάδελφός μας ο μάγειρας που καθημερινά ψήνεται για πάνω από 8 ώρες στις πολυτελείς κουζίνες μαγειρεύοντας για εκατοντάδες άτομα. Η συναδέλφισσα μας η καμαριέρα που πρέπει να καθαρίσει πάνω από 20 δωμάτια την ημέρα. Ο νέος συνάδελφος ντελιβεράς, που τρέχει στους δρόμους σαν σίφουνας για να προλάβει όλες τις παραγγελίες, ρισκάροντας τη σωματική του ακεραιότητα. Ο πρακτικάριος και ο εποχικός που μόλις έρθει το φθινόπωρο θα πεταχτεί πάλι στην ανεργία.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

Η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η οργάνωση και η πάλη μέσα από τα ταξικά σωματεία. Να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου και να βάλουμε μπροστά τα δίκαια αιτήματά μας. Να διεκδικήσουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα κόντρα στην ανακύκλωση της ανεργίας και της μισοεργασίας. Να παλέψουμε με την Επιτροπή Αγώνα για την υποχρεωτικότητα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να ξεσκεπάσουμε τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που κρατώντας την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ υπογράψανε μειώσεις μισθών και επέκταση ωραρίου. Να απαιτήσουμε να υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπηρέτες οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Ο αγώνας μας για ζωή με δικαιώματα είναι συνεχής! Να μη μείνουμε άλλο με σταυρωμένα χέρια. Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 6:30μμ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε όσους μας κλέβουν τη ζωή.
Λεωφορεία για το συλλαλητήριο θα αναχωρήσουν στις 4:30μμ από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης.



Τηλέφωνο συμμετοχής: 6951761013




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για ακόμη μια φορά η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας δε σεβάστηκε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. Συγκεκριμένα η πλειοψηφία του ΔΣ, με ανακοίνωση που δόθηκε στα ΜΜΕ, αντί να καλεί τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που διοργανώνονται στις 9/9 με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, τους καλεί να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο των κυβερνητικών εργοδοτικών συνδικαλιστών, οι οποίοι εδώ και χρόνια βάζουν πλάτη απ’ το δικό τους μετερίζι, στην υλοποίηση της πολιτικής του κεφαλαίου (κυβέρνηση, ΕΕ).

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο που έχουν αναλάβει να παίξουν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές και στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας.

Συμμετέχουμε όλοι οι συνταξιούχοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. στις 9/9 στις 6:30μμ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 4:30μμ