Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΠΛΑΣΗ- ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ- ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ
Ούτε τα προσχήματα δεν μπορεί πλέον να κρατήσει η δημοτική αρχή. Τα όρια της προχειρότητας και της κακοδιαχείρισης τα έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό.

Το «όραμα» για τον δήμο μας, το «όραμα» για το Λιτόχωρο ήρθε σχεδόν εξ΄ουρανού σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με οριακή μάλιστα πλειοψηφία( πέντε δημ. σύμβουλοι – κάτοικοι Λιτοχώρου το καταψήφισαν).

Η απόφαση πάρθηκε με την θετική ψήφο της συμπολίτευσης, και το έργο εγκρίθηκε. Ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο. Ένα έργο που θα κόστιζε αρχικά περίπου 1εκ ευρώ, δημοπρατήθηκε για 400.000 ευρώ (!!!). Αυτονόητο για τον κ. Δημόπουλο η έλλειψη διαβούλευσης με τους δημότες αλλά και η έλλειψη κυκλοφοριακής μελέτης με εξαφάνιση των μισών θέσεων στάθμευσης, και ας προσπάθησε να τον «μαλώσει» ο αναπληρωτής δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το έργο που θα χαράξει κυρίως την εμπορική και τουριστική πορεία του Λιτόχωρου τις επόμενες δεκαετίες γίνεται ερήμην των επαγγελματιών, των κατοίκων και των ειδικών μελετητών.

Πανικός για τους επαγγελματίες και δικαιολογημένες αντιδράσεις από την πλειοψηφία των κατοίκων. «Το έργο δεν γίνεται να διακοπεί, γιατί θα πρέπει να αποζημιωθεί ο εργολάβος» ακούστηκε δια στόματος Δημάρχου. 

Εμείς προτείνουμε να διακοπεί το έργο και σε συνεννόηση με τον ανάδοχο εργολάβο, να γίνει αντικατάστασή με έργο ζωτικότερης σημασίας στον τόπο μας , τηρώντας αυτή τη φορά τα προσχήματα, και με ευρύτερη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο .Η συντονιστική επιτροπή του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ»