Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η σχολική χρονιά που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου, βρίσκει το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία σε βαθύτατη κρίση. Οι μνημονιακές πολιτικές της σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση και έχουν επιβάλει η τρόικα και οι δανειστές, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα. 


Στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης τα προβλήματα αυξάνονται και οξύνονται. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών συνεχίζουν να είναι μηδενικοί. Η αναπλήρωση αποτελεί τον διαρκώς αυξανόμενο τρόπο εργασίας στην εκπαίδευση σε συνθήκες ολοένα χειρότερες. Οι μεταθέσεις ελάχιστες, ο αριθμός των αποσπάσεων σε τραγική αναντιστοιχία με τις ανάγκες, τα κονδύλια για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων δεν επαρκούν και φτάνουν στα σχολεία με μεγάλη καθυστέρηση και με το σταγονόμετρο. Κι όλα αυτά σε ένα κλίμα όπου κάθε αλλαγή στην εκπαίδευση είναι σε αρνητική κατεύθυνση (υποταγή στα κελεύσματα των εκθέσεων του ΟΟΣΑ, εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης στο δημόσιο και επέκτασή της στο χώρο της εκπαίδευσης, σε πρώτο χρόνο για τους εκπαιδευτικούς με θέση ευθύνης καθώς και για τους αποσπασμένους σε διοικητικές θέσεις, αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του μέρους του Π.Δ. 79/2017 που ενσωμάτωσε τις Υ.Α. Φίλη, με τρομερές δυσλειτουργίες στις σχολικές μονάδες από την απουσία πάρα πολλών εκπαιδευτικών).

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ Πιερίας λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση και τις δραματικές εξελίξεις που διαρκώς περιγράφονται από τις κάθε είδους ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η έκτακτη Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λάμπρου Βασίλης Γιάντσιου Σταματία