Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ε. Σκούφα: Οι επέτειοι εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων αποτελούν ορόσημο για την δημοκρατία κάθε χώρας

Ε. Σκούφα: Οι επέτειοι εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων αποτελούν ορόσημο για την δημοκρατία κάθε χώρας
Οι επέτειοι εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων αποτελούν ορόσημο για την δημοκρατία κάθε χώρας. Ο εορτασμός τους είναι ο τροφοδότης της συλλογικής μνήμης, προκειμένου οι θεμελιακές αξίες μιας κοινωνίας, οι αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων, να γίνονται πυξίδα και οδηγός. 


Πολύ περισσότερο επέτειοι, όπως της 28η Οκτωβρίου, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας του Ελληνικού έθνους, για το οποίο μπορούμε να υπερηφανευόμαστε.

Η 28η Οκτωβρίου καταδεικνύει ακόμα και σήμερα, ύστερα από 77 χρόνια, ότι ένας μικρός λαός με ελάχιστα εφόδια και εξοπλισμό, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, μπόρεσε αγωνιζόμενος και αντιστεκόμενος με ομοψυχία να υψώσει το ανάστημά του στις σιδερόφρακτες ορδές των φασιστών κατακτητών, και τελικά να τις νικήσει. Η σημερινή επέτειος φέρει τη δική της ξεχωριστή σφραγίδα στο συνεχή αγώνα των λαών για ηθική ανάταση και εξάλειψη του φασισμού.

Η σημερινή επετειακή ημέρα μπορεί και προάγει όλες εκείνες τις αξίες που στέκονται εμπόδιο στην ιδιοτέλεια και την αναξιοκρατία. Όλες εκείνες τις αξίες, στις οποίες αν στηριχθούμε, μπορούμε να οδηγηθούμε στην ανάκαμψη και την ευημερία.