Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο Τύπου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Δελτίο Τύπου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
Το ψηφοδέλτιο Πιερίας της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών που στηρίζεται από το Π.Α.Μ.Ε χαιρετίζει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν τη Παρασκευή 29/09/2017 στη κινητοποίηση και τη στάση εργασίας που κήρυξε η Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας...

με αίτημα να μη κλείσει κανένα ολιγομελές τμήμα, να μη βρεθεί μαθητής και μαθήτρια των ΕΠΑ.Λ εκτός σχολείου και εκπαιδευτικός στη διάθεση και στη κινητικότητα.

Η συνάντηση που ακολούθησε μετά τη πορεία των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φανέρωσε για ακόμη μια φορά ότι είχε επικοινωνιακό χαρακτήρα αφού αρκέστηκαν σε ευχολόγια επικοινωνίας με το αρμόδιο υπουργείο για να εξετάσουν το αίτημα της Ε.Λ.Μ.Ε. Εδώ επιβεβαιώνεται ότι οι συναντήσεις με τους βουλευτές των αστικών κομμάτων και ιδιαίτερα αυτών που κυβερνούν στόχο έχουν να εκτονώσουν την αγανάκτηση των μαθητών/τριών, των γονιών τους αλλά και των εκπαιδευτικών για να μην υπάρξουν μαζικοί αγώνες οι οποίοι θα χαλάσουν το σχέδιο τους για κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ.

Το ψηφοδέλτιο Πιερίας της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών που στηρίζεται από το Π.Α.Μ.Ε θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας και να πάρει πιο μαζικά χαρακτηριστικά για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να μη κλείσει κανένα τμήμα για να μη βρεθεί μαθητής/τρια της λαϊκής οικογένειας εκτός σχολείου και μάλιστα της Γ΄ τάξης, χωρίς πτυχίο και απολυτήριο, όπως και κανένας εκπαιδευτικός στη διάθεση και στη κινητικότητα. Ταυτόχρονα διεκδικούμε τη κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που οδηγεί στη σύμπτυξη και στο κλείσιμο τμημάτων/ειδικοτήτων και στα 27ρια τμήματα, την ομογενειοποίηση ειδικοτήτων, τους 10 μαθητές ανά εργαστήριο, την επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προηγούμενα επίπεδα και ένα σχολείο που θα υπηρετεί τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες της κοινωνίας και όχι των επιχειρηματικών ομίλων, στη λογική του όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τα σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα να συντονίσουν τον αγώνα τους ενάντια στη πολιτική που κλείνει τμήματα και ειδικότητες στο όνομα του όποιου εξορθολογισμού στερώντας από τα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση η οποία όπως αποτυπώθηκε στο σύνθημα τους δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε

( όποτε συγκληθεί )