Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών - Δελτίο Τύπου

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας τη Τρίτη 31/10/2017 κατέθεσε προς συζήτηση τέσσερα κείμενα-ψηφίσματα τα οποία αφορούν:


  • Την είσοδο χορηγών στα σχολεία.
  • Τις κατασχέσεις.
  • Τον συνδικαλιστικό νόμο και πρόταση συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στις 09 Νοεμβρίου μπροστά στη 3η αξιολόγηση.
  • Τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.

Και τα τέσσερα κείμενα-ψηφίσματα που κατέθεσε η παράταξη μας η πλειοψηφία του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε τα απέρριψε. Με αυτό τον τρόπο έδωσε χέρι βοηθείας στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην Ε.Ε. και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να βάλουν μπρος τους σχεδιασμούς τους τόσο στη Παιδεία όσο και για τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς και τα λαϊκά στρώματα.

Γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα για την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε από τη πλειοψηφία του Δ.Σ η οποία άγγιξε και τα όρια της αστειότητας. Στο μεν ψήφισμα για τους χορηγούς στα σχολεία ούτε λίγο ούτε πολύ εξέφρασαν τη συμφωνία τους με την ύπαρξη των χορηγών στα σχολεία, δηλαδή τη μετατροπή του σχολείου σε επιχείρηση, διατυπώνοντας την άποψη ότι αφού η επιχειρηματικότητα διδάσκεται στα σχολεία δεν πρέπει να στραφούμε ενάντια της. Άλλος πάλι ζήτησε να αυξηθεί η συνεισφορά των επιχειρηματικών ομίλων στα σχολεία. Τελικά όλοι μαζί ανεξάρτητα από την επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν συντάχθηκαν με το σχολείο παραμάγαζο των επιχειρήσεων.

Το ψήφισμα για τις κατασχέσεις αρνήθηκαν να το ψηφίσουν γιατι είναι δήθεν κομματικό και ότι δεν αφορά την Ε.Λ.Μ.Ε. Αλήθεια δεν υπάρχουν συνάδελφοι μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να τους κατασχεθεί το σπίτι τους ή μήπως δε γνωρίζει η πλειοψηφία του Δ.Σ ότι κατάσχεται από τους τραπεζιτικούς λογαριασμούς το ποσό των μισθών που υπερβαίνει τα 1200 ευρώ στη περίπτωση χρέους προς το κράτος ή τις τράπεζες;

Σε ο,τι αφορά το συνδικαλιστικό νόμο το ψήφισμα που καταθέσαμε το απέρριψαν με το αστείο επιχείρημα ότι ακόμη δεν δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ οι εκπρόσωποι της Α.Α.Κ ούτε λίγο ούτε πολύ εξέφρασαν την άποψη πως θα βοηθήσει κιόλας το συνδικαλιστικό κίνημα. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. με τη στάση της συμβάλλει στην αλλαγή προς το χειρότερο του νόμου 1264 αφού στη πραγματικότητα σχεδιάζεται να μπει στο γύψο το δικαίωμα στη κήρυξη απεργίας και να τεθούν εμπόδια στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Τέλος το τελευταίο κείμενο-ψήφισμα που αφορούσε την έκφραση αντίθεσης στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο το απέρριψαν με διάφορα άσχετα επιχειρήματα που ξεκινούσαν από το Τσέρνομπιλ, τη Β. Κορέα και τη Περσία και κατέληγαν στο ότι δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη. Για τη ταμπακιέρα τσιμουδιά! Αλήθεια το συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να έχουν λόγο για την εγκατάσταση των πυρηνικών στη χώρα, για την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που ελλοχεύουν κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας και εμπλοκής σε πιθανή πολεμική σύρραξη στη περιοχή μας με ότι αυτό συνεπάγεται για το λαό;

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του/της για το ρόλο της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αυτός είναι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, πιστός υπηρέτης των διαχειριστών της εξουσίας των επιχειρηματικών ομίλων. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολική μονάδα. Τους καλούμε να διεκδικήσουν τις κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους και της Παιδείας και ένα σχολείο που θα μορφώνει τη νέα γενιά και δε θα υπηρετεί τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων και τις ανάγκες της αγοράς.