Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Το βάρος της σχολικής τσάντας, το οποίο κάποια παιδιά μπορεί να το "κουβαλούν" όλη τους την ζωή.

Το βάρος της σχολικής τσάντας, το οποίο κάποια παιδιά μπορεί να το "κουβαλούν" όλη τους την ζωή.
Γίνεται ένα παιδί 38 κιλών να κουβαλάει κάθε μέρα μια σχολική τσάντα 8 κιλών;
Και όμως ναι γίνεται.
Και κανένας δεν ενδιαφέρεται, από  το Υπουργείο Παιδείας.


Παρότι όλες οι επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι το βάρος της σχολικής τσάντας δεν πρέπει να ξεπερνάει το 10% του βάρους του παιδιού, κανείς δεν νοιάζεται με συνέπεια τα παιδιά μας να αποκτούν από πολύ νωρίς προβλήματα όπως, οσφυαλγία, πόνοι στην μέση και στον αυχένα, μούδιασμα στα χέρια και πονοκεφάλους.


Αν σε όλα αυτά προσθέσετε τα ακατάλληλα θρανία και καρέκλες που πρέπει να αλλάζουν αναλόγως την ηλικία, την τάξη και το σωματικό βάρος των παιδιών, κάτι που σχεδόν ποτέ δεν γίνεται οι επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές.

Για να μην μιλάμε γενικά κοιτάξτε ένα παράδειγμα των όσων σας περιγράψαμε παραπάνω:




Έχουμε ένα κορίτσι 1ης Γυμνασίου που ζυγίζει 38,7 κιλά, και αναγκάζεται καθημερινά να σηκώνει μια σχολική τσάντα βάρους 8,1 κιλών.


Η τσάντα περιέχει όλα τα βιβλία και τετράδια που ζητούνται καθημερινά από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ένα μπουκαλάκι νερό των 500ml και ένα σάντουιτς.



Σύμφωνα με τις μελέτες, αυτή η μαθήτρια θα έπρεπε να κουβαλάει μια σχολική τσάντα βάρους 3,8 κιλών, όμως αντί αυτού κουβαλάει μια σχολική τσάντα βάρους 8,1 κιλών!!!


Δηλαδή το υπερδιπλάσιο από ότι προβλέπεται!



Κάναμε το τέστ για να δούμε πόσο βάρος πρέπει να κουβαλάει αυτό το κορίτσι και δείτε τα αποτελέσματα:




Αυτά δεν τα γνωρίζουν στο Υπουργείο;
Δεν τα βλέπουν στα σχολεία;
Γιατί τόση αδιαφορία;


*Αφού το Υπουργείο αδιαφορεί, η λύση μπορεί να δοθεί από τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς, λίγη παραπάνω προσπάθεια από όλους χρειάζεται...