Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της ειρήνης. Γιορτάζουμε τη γέννηση Εκείνου που μας δίδαξε πως μόνο με την αγάπη μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Από εκείνη την Άγια νύχτα, πέρασαν πάνω από 2000 χρόνια κι όμως συνεχίζουμε ακόμη και σήμερα να ζούμε ταραγμένες περιόδους στον πολύπαθο πλανήτη μας. Ο άνθρωπος ακόμα δεν διδάχτηκε από την ταπεινότητα του Χριστού μας και αναζητά το μεγαλείο στα πλούτη και όχι στην ψυχή του.

Ο νους και η καρδιά μας, τούτες τις Άγιες Μέρες - μέρες ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης- είναι περισσότερο κοντά στο συνάνθρωπό μας από οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου.

Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να τις ζούμε πιο συχνά όλο το χρόνο. Ας επιμείνουμε περισσότερο στο να παραμείνουμε άνθρωποι, έχοντας μέσα στις καρδιές μας το μήνυμα της αγάπης που μας έφερε ο Χριστός.

Αυτό το μήνυμα της αγάπης παρουσίασαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας με θεατρικό δρώμενο της εποχής μας, ποιήματα και τραγούδια, έτσι όπως το βλέπουν με τα δικά τους αθώα παιδικά μάτια, μέσα από τα παραμύθια και τις παραδόσεις των Χριστουγέννων.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, την δασκάλα της Γ΄ τάξης και τον εκπαιδευτικό της αγγλικής γλώσσας που ετοίμασαν την όμορφη αυτή γιορτή.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων υγεία, δύναμη, αγάπη και ευτυχία. Το 2018 να επαναφέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων με νέα όνειρα γεμάτα δημιουργική σκέψη και αισιοδοξία. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.


Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.