Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Τοπική Κοινότητα Νέας Εφέσου - Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα

Τοπική Κοινότητα Νέας Εφέσου - Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα
​​Νεο Εφεσιώτισες, Νεο Εφεσιώτες, ​φίλες και φίλοι,​ άλλος ένας χρόνος περνάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, στον οποίο συνεχίστηκαν οι δυσκολίες για πολλά νοικοκυριά, αγρότες, επιχειρήσεις, εργαζόμενους, νέους, συνταξιούχους και ανέργους.

Η Κοινότητα μας στη διάρκεια κι αυτού του δύσκολου χρόνου που πέρασε, στάθηκε δίπλα και αλληλέγγυα σε όλες-ους, στους αγρότες, στους μισθωτούς, στους ελεύθερους επαγγελματίες όσο μπορούσε περισσότερο.

Συνεργάστηκε, συνέδραμε και στήριξε χωρίς διακρίσεις με τον Δήμο Δίου-Ολύμπου με την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, Αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, τα σχολεία και συμπολίτες με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όταν χρειάστηκε κινηθήκαμε και εκτός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων μας, γιατί γνωρίζουμε ότι η εξυπηρέτηση του πολίτη, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, είναι η πεμπτουσία της πολιτικής που πρέπει να ασκεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αύριο βράδυ χτυπά την πόρτα μας ένα νέο έτος, το 2018, το οποίο υποδεχόμαστε με αισιοδοξία με ελπίδα και προσμονή ότι θα φέρει καλύτερες ημέρες για την πατρίδα μας, για την Πιερίας μας και για το χωριό μας.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ώστε η Νέα Έφεσος να αποκτήσει την δυναμική της λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, όπως το νέο περιβάλλον που δημιουργεί η κοντινή μας απόσταση από την Πόλη κι ο νέος κυκλικός δρόμος πέριξ της Κατερίνης δηλαδή ακριβώς δίπλα μας, που πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί.

Θέλουμε και επιδιώκουμε οι συγχωριανοί μας να είναι ενεργοί και δραστήριοι πολίτες, εργαζόμενοι κι όχι επιδοματούχοι άεργοι κι οι νέοι μας να μη καταφεύγουν σε χώρες του εξωτερικού...

Ευελπιστούμε η Πολιτεία να σταθεί αρωγός και όχι εμπόδιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενισχύοντάς τη θεσμικά, εκχωρώντας πόρους και αρμοδιότητες, ειδικά στα Τοπικά Συμβούλια που σήμερα έχουν μόνο γνωμοδοτικές χαρακτήρα αρμοδιότητες.

Αφήνοντας πίσω μας το 2017 ας αφήσουμε πίσω μας και ότι μας θλίβει, ότι μας προβληματίζει και ας υποδεχθούμε με αισιοδοξία το νέο έτος.

Εύχομαι από καρδιάς, το 2018, να σημάνει το ξεκίνημα μιας δημιουργικής περιόδου με περισσότερη δύναμη, με υγεία, ατομική και συλλογική πρόοδο.

Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά...!!!


Μπάμπης Κουτσιμάνης
Πρόεδρος Τ.Κ. Νέας Εφέσου