Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Η ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ (ΤΣΑΛΙΚΗ) ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Η ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ (ΤΣΑΛΙΚΗ) ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ
Το γεγονός της Αγιοκατάταξης του νεοφανούς Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιακώβου του εν Ευβοία προκάλεσε αισθήματα χαράς και πνευματικής αγαλλιάσεως σε ολόκληρο το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Τα ίδια αισθήματα κυριάρχησαν μεταξύ του κλήρου και των πιστών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Έτσι, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια Ιερατικών Συνάξεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Kίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ανακοίνωσε σε όλους τους κληρικούς το εκκλησιαστικό αυτό γεγονός.

Στο τέλος των Ιερατικών Συνάξεων τελέστηκε μικρή ακολουθία, η οποία περιλάμβανε τη λιτή και προσκύνηση της ι. εικόνας του νεοφανούς Αγίου, ψαλλομένων του απολυτικίου, του κοντακίου και του μεγαλυναρίου του.

Παρόμοια τελετή, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή κληρικών Ενοριών της πόλεως, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης (Παρεκκλήσιο Αποστόλου Βαρνάβα), με την παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος.

Μετά την τελετή πραγματοποιήθηκε επίκαιρη ομιλία του Μητροπολίτη, στα πλαίσια των Εσπερινών Ομιλιών που πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή απόγευμα.

Όλο το εκκλησίασμα προσκύνησε, στη συνέχεια, την ι. εικόνα επικαλούμενο τις πρεσβείες του Αγίου Ιακώβου.