Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη οι εργασίες στο νέο καταπράσινο χώρο αναψυχής - Η νέα πλατεία Δημοκρατίας ομορφαίνει την καρδιά της πόλης

Με στόχο έως το Πάσχα, η νέα πλατεία «στολίδι», ο νέος καταπράσινος χώρος αναψυχής στην καρδιά της πόλης να είναι έτοιμος να παραδοθεί στους δημότες, σε εξέλιξη είναι οι παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου Κατερίνης, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Ήδη έχει κρασπεδωθεί και οριοθετηθεί ως χώρος η πλατεία και απομένουν οι τελικές εργασίες, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι διαδρομές και να δοθεί κίνηση στους πεζούς. Ταυτόχρονα τοποθετούνται κυβόλιθοι και στους τελευταίους διαδρόμους εντός της πλατείας.

Στην τελική ευθεία βαίνει ο ηλεκτροφωτισμός, ο οποίος σε ποσοστό 95% έχει ολοκληρωθεί, κατασκευάστηκε η παιδική χαρά, ενώ σε επόμενη φάση θα τοποθετηθεί ο εξοπλισμός στα συντριβάνια.

Παράλληλα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα μεταφερθούν τα δύο υφιστάμενα περίπτερα, τα οποία βρίσκονται στην οδό 25ης Μαρτίου προς το εσωτερικό της πλατείας σε νέες θέσεις και με νέες προδιαγραφές κατασκευής, προκειμένου να ενταχθούν αρμονικά στο ύφος της πλατείας, ενώ έχει οριοθετηθεί και διαμορφώνεται η στάση των αστικών λεωφορείων.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Συνεχίζουμε δυναμικά τις εργασίες με ταχύτατους ρυθμούς και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Όπως διαπιστώνετε τα πρώτα αποτελέσματα από την συστηματική δουλειά που γίνεται σε αυτό το τεράστιο έργο είναι ορατά και εντυπωσιακά. Σταδιακά διαμορφώνουμε για την πόλη, για τα παιδιά μας, έναν ακόμη σημαντικό χώρο πρασίνου – αναψυχής, δυόμισι φορές μεγαλύτερο από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας, καθώς και μια νέα πρότυπη αστική περιοχή στην καρδιά του Δήμου μας».

Γενικότερα, ένας καταπράσινος χώρος αναψυχής με το στοιχείο του νερού να ενισχύει το φυσικό του χαρακτήρα, ποιοτικός φωτισμός (σε συνάρτηση με την εξοικονόμηση ενέργειας), σε όλα τα επίπεδα συνθέτουν τους βασικούς άξονες της υπό διαμόρφωσης της πλατείας Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη), στην οποία έχουν μελετηθεί με κάθε λεπτομέρεια οι θέσεις του ήλιου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και τα σημεία σκίασης.

Επιπλέον, αξιοποιούνται πλήρως τα υφιστάμενα δέντρα, έγινε φύτευση νέων δέντρων, ενώ στο πάρκο διαμορφώνονται ευχάριστες διαδρομές, χώροι κίνησης και στάσης με φιλοπεριβαλλοντικά υλικά κ.α.


ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
08-01-2018