Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ενημερωτική συνάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου με τους εργαζόμενους για τις αλλαγές στον ψυχιατρικό τομέα

Συνάντηση όλων των εργαζομένων του ψυχιατρικού τομέα, με την Διοίκηση του γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης με τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και τον Συντονιστή Διευθυντή Ψυχίατρο, παρουσία της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας και της Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες.


Η λειτουργία του ψυχιατρικού τομέα

Αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε η λειτουργία του ψυχιατρικού τομέα καθώς και οι γενικότερες εξελίξεις στο χώρο της ψυχικής υγείας σε πανελλήνιο επίπεδο. Στη συνάντηση προσκλήθηκε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος η οποία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος κ. Μπαλιοζογλου Γεώργιο, καθώς επίσης και ο σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο κ.Τζιάτζιο Αθανάσιο.

Συζήτηση για τις προτεινόμενες αλλαγές

Ο Διοικητής του νοσοκομείου κ Ανέστης Μυστρίδης ο Συντονιστής Διευθυντής ψυχίατρος κ. Ξυλάς, καθώς και Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Βίσμπα Άννα ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις προτεινόμενες αλλαγές στη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής, των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, καθώς επίσης και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας, επί των οποίων εξέφρασαν την άποψή τους οι εργαζόμενοι στον Ψυχιατρικό Τομέα του Νοσοκομείου.

Επίσης από τους εκπροσώπους της ΕΝΕ και του συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής κατατέθηκε η εμπειρία λειτουργίας τον λοιπών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων καθώς και των Ψυχιατρικών Τομέων Γενικών Νοσοκομείων ανά την Ελλάδα.

Τα συμπεράσματα

Στα συμπεράσματα της συζήτησης τονίστηκε η σημαντικότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης στην εξέλιξη της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα ενώ επίσης έγινε σαφής, η ανάγκη για τη δημιουργία δικτύου επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών μεταξύ όλων των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην Ελλάδα, με σκοπό, την κοινή κατάρτιση προτάσεων προς το Υπουργείο Υγείας για τις επικείμενες αλλαγές στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Ο Διοικητής
Ανέστης Μυστρίδης