Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ 43ΧΡΟΝΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ - Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 
Κύριε Υπουργέ,
Ο Φώτης Χατζηδημητρίου 43 χρόνων, αγνοείται από το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου, όταν έφυγε μόνος του με το αλιευτικό του σκάφος, από το λιμάνι της Μεθώνης Πιερίας για ψάρεμα. 


Συνάδελφοι του εντόπισαν το σκάφος του ακυβέρνητο το ίδιο απόγευμα, σε απόσταση δυόμισι μιλίων από το λιμάνι και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης και περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου, καθώς επίσης από ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη και σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Παράλληλα, απογειώθηκαν αεροσκάφος και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στις έρευνες συμμετείχαν δύτες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Ε.Μ.Α.Κ..

Οι έρευνες δυστυχώς ήταν άκαρπες και εν τέλει σταμάτησαν. Ο 43χρονος είναι πατέρας δυο ανήλικων παιδιών και η οικογένεια του κάνει έκκληση για συνέχιση των ερευνών.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Προτίθεται το Υπουργείο θα δώσει εκ νέου εντολή για συνέχιση εντατικών ερευνών για τον 43χρονο;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ.Κουκοδήμος