Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

«Μεταξύ λιτότητας και εξόδου από την κρίση», Ημερίδα στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, 9-2-2018

«Μεταξύ λιτότητας και εξόδου από την κρίση», Ημερίδα στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, 9-2-2018
Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης διοργανώνουν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Ελληνική Οικονομία: Μεταξύ λιτότητας και εξόδου από την κρίση», (αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης, Αγίας Λαύρας 24, Κατερίνη).

Στην εκδήλωση εισαγωγικές παρεμβάσεις θα κάνουν η Πρόεδρος του Ε.Κ. Κατερίνης κα Κωνσταντίνου Δέσποινα και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Θωμάς Φίλιππος.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Αργείτης Γιώργος, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. και Αναπληρωτής Καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Στον ίδιο χώρο (Ε.Κ. Κατερίνης) και ώρες 12:00-17:30, νομικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. θα απαντούν σε εξατομικευμένα ερωτήματα και προβληματισμούς, που έχουν σχέση είτε με τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ.), είτε με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις κλπ.). Παράλληλα, σύμβουλος απασχόλησης θα επεξεργάζεται αιτήματα εργαζομένων και ανέργων, σε ζητήματα απασχόλησης και επαγγελματικής ανάπτυξης & σταδιοδρομίας.

Επιπλέον, το πρωί της ίδιας μέρας και στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν δύο (2) εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής, με αντικείμενο «Τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας: Βιογραφικό σημείωμα – Συνοδευτική επιστολή»

Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τον «Κώδικα Δεοντολογίας στην παροχή υπηρεσιών Δια Βίου Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας», καθώς και τις διατάξεις που αφορούν στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων .
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές σχετικά με τα εργαστήρια, μπορείτε να απευθύνεστε:

Α) Στο Περιφερειακό ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Κ. Μακεδονίας, Σ. Πέτρουλα 5, Τ.Κ. 59100, Βέροια, τηλ.: 23310 71890 & 23310 24424, e-mail: centralmacedonia@reg.inegsee.gr & inekmak@otenet.gr, Site: www.inegsee.gr, πρόσωπα επικοινωνίας: Δημητριάδου Θωμαή, Μπαρμπαρούση Στέλλα, Φουτσιτζόγλου Κορνηλία και

Β) Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης, Αγ. Λαύρας 24, Κατερίνη, τηλ. 23510 23888, e-mail: ergkat@otenet.gr, Πρόσωπο επικοινωνίας: Κωνσταντίνου Δέσποινα

Τα εργαστήρια και η δια ζώσης νομική πληροφόρηση οργανώνονται στα πλαίσια του Υποέργου 1 «Λειτουργία των εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσιών νομικής και επαγγελματικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής στις Μονάδες παροχής υπηρεσιών καθώς και των υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής των ανέργων στα εξειδικευμένα κέντρα προώθησης στην απασχόληση στον άξονα των λιγότερο αναπτυγμένων περιφερειών (ΛΑΠ)» της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων»