Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης, στους Βουλευτές Πιερίας

Στο πλαίσιο του Διεθνούς διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής FLL 2017-18, στις 24.02.2018, η ομάδα της MEKTECH επισκέφτηκε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Καστόρη Αστέριο, κα. Σκούφα Ελισάβετ, κ. Τζαμακλή Χαρίλαο καθώς και της ΝΔ κ. Κουκοδήμο Κωνσταντίνο.

Στις συναντήσεις αυτές η ομάδα της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και τρία έτη με ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις , παρουσίασε την νέα εργασία της η οποία συνοψίζεται σε μία μπαταρία εξοικονόμησης νερού. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ένα από τα σκέλη του, είναι αυτό του πρότζεκτ στο οποίο οι διαγωνιζόμενες ομάδες μελετούν ένα πρόβλημα σε σχέση με το θέμα του διαγωνισμού και καλούνται να προτείνουν μία λύση. Το φετινό θέμα είναι αυτό του νερού. Η πρόταση λοιπόν της MEKTECH είναι μια μπαταρία με έξυπνα αισθητήρια και λύσεις για την εξοικονόμηση του νερού. Η ομάδα έψαξε και βρήκε τρόπους ώστε η καθημερινή χρήση για πλύσιμο να γίνεται με τον βέλτιστο τρόπο, από πλευράς της μικρότερης σπατάλης, αυτού του πολύτιμου για την ζωή του ανθρώπου αγαθού . Το πρόβλημα της συνεχιζόμενης μείωσης των αποθεμάτων γλυκού νερού ο σύγχρονος άνθρωπος θα το βρει μπροστά του στο μέλλον και η πρόταση της MEKTECH εστιάζει ακριβώς σ’ αυτό το θέμα. Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν προτάθηκε στους βουλευτές να συζητήσουν στα αρμόδια όργανα με την ισχύ της θέσης τους, το ενδεχόμενο οι προτάσεις της ομάδας να περάσουν στις προβλεπόμενες επιλέξιμες δαπάνες του νόμου «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» έτσι ώστε το αρχικό κόστος της επένδυσης να μην είναι πρόβλημα για την υιοθέτηση μια τέτοιας μπαταρίας από τους χρήστες της εν λόγω επιδότησης.

Οι βουλευτές άκουσαν με προσοχή τα παιδιά της MEKTECH και τα συνεχάρησαν για την προσπάθειά τους και την ομαδικότητά τους και τους συνέστησαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται ομαδικά. Επίσης, συμβούλεψαν τους νέους να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και να μην πτοούνται από τυχόν δυσκολίες και αναποδιές που θα βρουν σίγουρα στο δρόμο τους. Υποσχέθηκαν δε, ότι θα συζητήσουν την πρόταση της ομάδας στα αρμόδια όργανα για τυχόν προσθήκη των λύσεων της MEKTECH στον νέο νόμο. Συνεχάρησαν και τους προπονητές της ομάδας κ Καραλέκα Γεώργιο κ. Καραλέκα Ιωάννη και κ.Στεργιούλα Οδυσσέα, για την συνεχόμενη στήριξη των παιδιών στις προσπάθειές τους για όλα τα χρόνια που υπάρχει αυτή η ομάδα. Τέλος, ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην ομάδα στον πανελλήνιο τελικό που θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Μαρτίου στην ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης.


Η ομάδα:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΜΠΟΥΡΗ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΑΜΔΟΥΝΗΣ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΑΛΑΞΙΔΟΥ

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΛΕΚΑ

ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΣ

ΚΩΝ/ΝΑ ΑΙΔΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

ΘΑΝΟΣ ΣΤΕΡΙΟΥΛΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΙΟΡΑΝΙΔΗΣ



Οι προπονητές:


ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 

ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ