Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Πολύχρωμες Διαβάσεις - Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης

Πολύχρωμες Διαβάσεις - Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης
Στα πλαίσια της δράσης μας ως Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης (Σ.Δ.Κ.Κατερίνης) κύριο μέλημά μας πέρα από τις βασικές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις μας είναι η υποβολή προτάσεων και ο σχεδιασμός ή η ενίσχυση δράσεων για την υπολοποίησή τους, που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και σε όλες τις πτυχές της ζωής των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών του τόπου μας, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.




Πολύχρωμες διαβάσεις και ευαισθητοποίηση για την οδική συμπεριφορά


Με απόφαση του Σ.Δ.Κ.Κατερίνης σχεδιάσαμε και δημιουργούμε στην Κατερίνη τις πρώτες πολύχρωμες διαβάσεις στην Ελλάδα σε δρόμους γύρω από σχολεία με παράλληλη ενημέρωση των μαθητών από στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης για την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια. Η δημιουργία πολύχρωμων διαβάσεων έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, πεζών και οδηγών, σε θέματα οδικής συμπεριφοράς, αλλά και την πρακτική και αισθητική αναβάθμισή τους.

Η παρέμβαση είναι σχεδιασμένη αρχικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως σε ορισμένες διαβάσεις κοντά σε εισόδους σχολείων, ώστε να κριθεί έπειτα η δυνατότητα επέκτασής της από το αποτέλεσμα και την αποδοχή της από τους πολίτες. Σκοπεύουμε και θα φροντίζουμε για τον κατάλληλο σχεδιασμό και χρωματισμό των διαβάσεων υπό την καθοδήγηση ειδικών, αλλά και με εθελοντική συμμετοχή πολιτών. Οι παρεμβάσεις γίνονται σε συνεργασία και συντονισμό με το Τμήμα Τροχαίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης. Εκτιμούμε ότι η δράση πέρα από την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την εξωστρέφεια της Κοινότητας και του Δήμου μας, θα ωφελήσει και πρακτικά στην ελκυστικότερη χρήση των διαβάσεων και των σημάνσεων στους δρόμους από τους πεζούς, τη βελτίωση της αισθητικής και τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων.

Ευχαριστούμε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, τις κ. Μαρίνα Χρονάκη και Κλειώ Δημάση, τη Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης, τα στελέχη της Τροχαίας Κατερίνης, τον Διοικητή κ. Γεώργιο Πουτουρίδη και τον τ. Διοικητή κ. Δημήτριο Τσαουσίδη, τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Φλώρα Σορώτου και κ. Βαγγέλη Καρπούζα και του 18ου Δημοτικού Σχολείου κ. Χρήστο Βιδάκη και κ. Γιώργο Παπαγιάννη καθώς και την εταιρεία "Ε. Καμπούρης ΕΠΕ" για τη σημαντική προσφορά ειδικών χρωμάτων βαφής ασφαλτικών οδοστρωμάτων.

Ευχαριστώ το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης που στήριξε θερμά την πρόταση και ιδιαιτέρως το συνάδελφο Γιώργο Αδαμόπουλο. Τέλος συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την κ. Βέρα Μπαλτατζή για την καταλυτική συμβολή της καθώς επιμελείται τα σχέδια των διαβάσεων και συνδράμει σημαντικά σε κάθε στάδιο της δράσης!

Ας βάλουμε λοιπόν "ΧΡΩΜΑ στους ΚΑΝΟΝΕΣ οδικής συμπεριφοράς" και ας κάνουμε τους δρόμους μας όμορφους, ασφαλείς και φιλικούς προς όλους έμπρακτα!

Εκ μέρους του Σ.Δ.Κ.Κατερίνης 

ο Πρόεδρος 
Ευθύμιος Τσίρκος