Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ημέρα Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού

5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ημέρα Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
Το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, στο πλαίσιο των δέκα χρόνων λειτουργίας του και για δεύτερη συνεχή χρονιά αφιέρωσε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου σε ένα διαφορετικό μάθημα! Ένα μάθημα «ΖΩΗΣ»!

Η εκδήλωση με θέμα : «Ημέρα Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού» στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράξεις αλληλεγγύης στο 5ο ΓΕΛ- Αντιπραγματισμός στην πράξη»

ξεκίνησε με την ομιλία της ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και υπεύθυνης για την αιμοδοσία κ. Φιλίπποβιτς, η οποία ενημέρωσε το κοινό για το πώς, πού και πότε μπορεί κανείς να μπει στη διαδικασία της αιμοδοσίας.

Την ίδια στιγμή γονείς και εκπαιδευτικοί μπήκαν στη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, χαρίζοντας αίμα για να σώσουν "ζωές"! Ιδιαίτερα συγκινητική η αυθόρμητη και ενθουσιώδης διάθεση πολλών από τους τελειόφοιτους μαθητές να συμμετάσχουν σ΄ αυτή την πράξη αγάπης, η οποία μας έκανε να αισιοδοξούμε ότι παίρνοντας το βάπτισμα από το σχολείο θα συνεχίσουν να προσφέρουν στον πάσχοντα συνάνθρωπο όποτε χρειαστεί στη μετέπειτα ζωή τους!


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση απόλυτα εποικοδομητική και άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η αναπαράσταση διάσωσης από μαθητές με τη αρωγή του ΕΚΑΒ και της Διευθύντριάς του κ. Χαρίση. Σε πραγματικό χρόνο οι διασώστες του ΕΚΑΒ και οι μαθητές αναπαρέστησαν το πώς μπορεί να επιτευχθεί με ψυχραιμία η διάσωση συνανθρώπου μας μέσω τεχνητής αναπνοής και ΚΑΡΠΑ - Απινίδωσης.

Ακολούθησε παρουσίαση της αναδοχής των τεσσάρων παιδιών από την Αφρική από το σχολείο μας στα δέκα χρόνια από την ίδρυσή του, μέσω του προγράμματος της Actionaid, κάνοντας όλους τους παρευρισκόμενους να σκεφτούν πόσα βασικά αγαθά στερούνται παιδιά σε άλλες χώρες, που όμως για όλους εμάς είναι αυτονόητα.

Η ημέρα εθελοντισμού ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο από το περσινό πρόγραμμα του 5ου ΓΕΛ «Χαρίζω τα μαλλιά μου» όπου 53 μαθήτριες από όλο το νομό χάρισαν τις κοτσίδες τους, με τη βοήθεια του τμήματος κομμωτικής του ΟΑΕΔ. Οι κοτσίδες στάλθηκαν στο "Άλμα ζωής", ώστε να χρησιμοποιηθούν ως περούκες για γυναίκες που λόγω ασθενειών έχασαν τα μαλλιά τους και ίσως την αυτοπεποίθηση τους.

Μαθητές/τριες εμπνευσμένοι από το πνεύμα της ημέρας δημιούργησαν έργα ζωγραφικής που θα κοσμούν τους χώρους του σχολείου.


Η ημέρα πλαισιώθηκε από «μπαζάρ» προϊόντων κατασκευής των μαθητών/τριών στο πλαίσιο του προγράμματος «5R - μείωσης σκουπιδιών, ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης κλπ.»

Παράλληλα παρατέθηκε μπουφές με εδέσματα που προσέφεραν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας κ. Ι. Καζταρίδης, ο σχολικός σύμβουλος ΠΕ02 κ. Α. Νικολαΐδης, ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κ. Α. Χαρίσης, εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, διευθυντές, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες σχολείων της πόλης μας.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ: https://pierikialithia.blogspot.gr/2018/02/522antipragmatismos-ethelontismos.html