Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Με αφορμή και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής (3 Μαρτίου) για τρίτη συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας Αμανατίδου Μαργαρίτα πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου (κομβικό συνεργάτη στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο»...

που συντονίζει το ΚΠΕ Καρπενησίου) και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου (Φ.Δ.Ε.Δ.Ο) ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/ θμιας Πιερίας. Στόχος των επισκέψεων ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν κάποια από τα είδη της Άγριας Πανίδας του Ολύμπου, να μάθουν τις συνήθειές τους, να κατανοήσουν τους κινδύνους που τα απειλούν ώστε να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία τους.

Η δράση διήρκησε έξι ημέρες 27, 28/02 – 01,02,05/03 και 12/3/2018, υλοποιήθηκε σε έξι σχολικές μονάδες της Πιερίας, σε 285 μαθητές στο σύνολο και συμμετείχαν τα ακόλουθα σχολεία: Δ.Σ. Καλλιθέας, Δ.Σ. Βροντούς, Δ.Σ. Παραλίας, Δ.Σ. Δίου, 14ο Δ.Σ. Κατερίνης και 21ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης.

Οι συντονιστές της δράσης ήταν: Μπεκιροπούλου Βικτωρία - Υπεύθυνη του ΚΠΕ, Στάθη Μαρία-Αναπληρώτρια υπεύθυνης, Κάκαλου Ιωάννα- Μέλος Π.Ο. του ΚΠΕ, Πράπας Γιάννης- Μέλος Π.Ο. του ΚΠΕ, Παπαδοπούλου Σταματία- Μέλος Π.Ο. του ΚΠΕ και Θέμιδα Νασοπούλου- Οικοξεναγός του Φ. Δ. Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Η κάθε ενημέρωση περιελάμβανε παρουσίαση των ειδών της άγριας πανίδας του Ολύμπου που βρίσκονται υπό προστασία, κατασκευή και κινητικό παιχνίδι σχετικό με το θέμα.

Ευχαριστούμε όλους εσάς για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον που δείξατε σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την Άγρια πανίδα του Ολύμπου σε κίνδυνο.

Οι συνδιοργανωτές