Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Διάκριση του Γυμνασίου Περίστασης στους Πρώτους Ρητορικούς Αγώνες του νομού Πιερίας.

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 ,το Γυμνάσιο Περίστασης συμμετείχε στους πρώτους Ρητορικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν στην Πιερία. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης.

Μαθητές από πέντε Γυμνάσια του νομού διαγωνίστηκαν στο ατομικό αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου και δύο ομάδες από τα Γυμνάσια των Αλωνίων και της Περίστασης στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων. 

Οι μαθήτριες Νωνώτα Τριανταφυλλιά, Σαχάουι Αλεξάνδρα ,Χαστά Φωτεινή και ο μαθητής Παπαδόπουλος Ευάγγελος κέρδισαν τις εντυπώσεις στον Αυθόρμητο Λόγο. Είναι αξιοσημείωτο ότι η μαθήτρια Νωνώτα Τριανταφυλλιά απέσπασε ιδιαίτερη τιμητική διάκριση, καθώς κατατάχθηκε στους οκτώ πρώτους. 

Η ομάδα των Διττών Λόγων του σχολείου μας, η οποία αποτελείται από τις μαθήτριες Γεωργαντοπούλου Άννα- Ραφαηλία, Γεωργιάδου Ελένη, Σαμακοβλή Βασιλική, Γκιοκμέμα Στεφανία και Καραλή Ολυμπία , ήταν η νικήτρια ομάδα στον φιλικό αγώνα που διεξήχθη με την άξια ομάδα του Γυμνασίου Αλωνίων. 

Τους μαθητές, οι οποίοι ανήκουν στον Όμιλο Ρητορικής του Γυμνασίου Περίστασης, προετοίμασαν και συνόδευσαν οι φιλόλογοι Αθανασοπούλου Ασπασία, Δελιτζάκη Μαρία και Παπαγεωργοπούλου Χριστίνα. 

Οι εκκολαπτόμενοι ρήτορες είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα , αξιοποιώντας τις επικοινωνιακές και γλωσσικές τους δεξιότητες και να βιώσουν την αξία της γόνιμης και πολιτισμένης ανταλλαγής απόψεων, αρθρώνοντας σαφή και τεκμηριωμένο λόγο, μέσα σε ένα κλίμα φιλικό και, κυρίως, γιορτινό!

Η ΔΙΕΘΥΝΤΡΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΕΗ