Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η 1η του Μάη αποτελεί ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων αλλά και μνήμης για τους καθοριστικούς εργατικούς αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση, υπενθυμίζοντάς μας...

ότι τίποτα δεν χαρίστηκε, αντιθέτως κατακτήθηκε με το αίμα αγωνιζόμενων εργατών για την εξάλειψη της αδικίας και της εκμετάλλευσης.

Επίκαιρα όσο ποτέ τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς, σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, για την ανατροπή του οποίου απαιτούνται πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο που θα διασφαλίζουν θέσεις εργασίας, ασφάλεια, κίνητρα για την παραμονή των νέων στην πατρίδα μας, βελτίωση των συνθηκών και των όρων εργασίας και κατ΄επέκταση βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγώνες της, στηρίζει τον εργατικό κόσμο και συμπαρίσταται στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την κρίση και προσπαθούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους, που καθημερινά λεηλατούνται.

Η Εργατική Πρωτομαγιά εύχομαι να αποτελέσει πρόκληση για ένα υγιές εργασιακό παρόν και μέλλον, να ενώσει τις φωνές μας και με πνεύμα αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας να παλέψουμε για την καταπολέμηση της ανεργίας, της ανασφάλιστης εργασίας, την επαναφορά των κεκτημένων δικαιωμάτων, για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες, για το αυτονόητο και ιερό δικαίωμα στην εργασία.

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας 
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών 
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 
Σοφία Μαυρίδου