Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Γιατροί του Κόσμου: Η Παιδοδοντιατρική Μονάδα επισκέπτεται σχολεία της Βόρειας Πιερίας. (14-18 Μαΐου)

Επίσκεψη σε σχολεία του Νομού Πιερίας θα πραγματοποιήσει η Παιδοδοντιατρική μονάδα των Γιατρών του Κόσμου προκειμένου να πραγματοποιήσει εξετάσεις και ενημερωτικές συνεδρίες σε μαθητές σχολείων απομακρυσμένων δήμων του νομού.

Από τις 14 έως τις 18 Μαϊου σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου Λουξεμβούργοu και υπό τη χρηματοδότηση του ιδρύματος Athénée – Action Humanitaire, η μονάδα θα βρεθεί σε χωριά της Βόρειας Πιερίας όπου υπάρχει ανάγκη για παιδιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της οδοντιατρικής κάλυψης, η δράση θα λάβει ενημερωτικό χαρακτήρα και θα εστιάσει στην ενημέρωση των παιδιών για την στοματική υγιεινή ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί κλινικός έλεγχος και φθορίωση.

Στο πλαίσιο της παιδιατρικής κάλυψης θα πραγματοποιηθεί αντιστοίχως κλινικός έλεγχος και εμβολιασμός με τα εμβόλια της Ιλαράς, Παρωτίτιδας, Ερυθράς, Ηπατίτιδας Α, Ανεμοβλογιάς, Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη και Πολιομυελίτιδας.

Οι Γιατροί του Κόσμου ευχαριστούν θερμά την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» και όλους τους εθελοντές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας που θα ενισχύσουν τη συγκεκριμένη αποστολή οργάνωσης στο νομό. Οι κ.κ. Μαγκατσάς Γεώργιος – Χειρουργός Οδοντίατρος, Μοντανάρη Άννα – Οδοντίατρος, Μπίσμπας Ηλίας – Οδοντίατρος, Μπαλασούλη Χρυσάνθη – Οδοντίατρο, Τσουράκης Αλέξανδρος – Ορθοδοντικός, Κιτσούλη Χαρούλα – Οδοντίατρος, Τασιούλα Βασιλική – Οδοντίατρος , Λαζοπούλου Πετρούλα – Οδοντίατρος, Τερζίδου Μαρία – Ορθοδοντικός, Παπαγιαννούλη Παναγιώτα – Οδοντίατρος, Μαλάμου Ελένη – Ορθοδοντικός, θα στηρίξουν τη δράση καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.


Το αναλυτικό πρόγραμμα των επισκέψεων: