Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ψήφισμα Επιμελητηρίου Πιερίας για το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της 6ης Ιουνίου 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση μετά από εισήγηση του Πρόεδρου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης και ανακοινώσει ότι: 


• Χαιρετίζει τα ψηφίσματα των τοπικών αυτοδιοικήσεων, των θεσμών και φορέων της χώρας, καθώς και της ομογένειας υπέρ της ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία.

• Το Επιμελητήριο Πιερίας ως φορέας έκφρασης του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας της Πιερίας, διακηρύσσει ότι αποτελεί χρέος για τον καθένα μας να υπερασπιστεί με όλες τους τις δυνάμεις το όνομα και την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας μας.

• Το Επιμελητήριο Πιερίας εκφράζοντας την ανησυχία του για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης τονίζει ότι οι Έλληνες Μακεδόνες της Πιερίας δεν επιθυμούν άλλο κράτος που θα φέρει στην ονομασία του τον ελληνικό όρο «Μακεδονία» με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό.

• Αντιλαμβανόμενοι την ιστορική ευθύνη για την υπεράσπιση της μακραίωνης ιστορία του τόπου μας, λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση των κατοίκων της Πιερίας να συνεργαστούν αρμονικά με τους κατοίκους της γειτονικής χώρας, τους οποίους εξάλλου φιλοξενούμε κάθε καλοκαίρι στην περιοχή μας.


• Καλούμε, την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία είναι αρμόδια και έχει την υποστήριξη όλων μας να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να πετύχει μία συμφωνία, που θα λύνει οριστικά το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων που προωθούν τον επεκτατισμό των Σκοπίων και να πράξει τα μέγιστα για την εξεύρεση τυχόν κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος, έχοντας ως μόνη προτεραιότητα τη διαφύλαξη του εθνικού συμφέροντος και της εθνικής αξιοπρέπειας της χώρας μας.

Κατερίνη 5 Ιουνίου 2018

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ