Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

6o ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στις 10:30 το πρωί στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 6ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης.


Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης το 6ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

Πάνω από 90 παιδιά συμμετείχαν σε μια μεγάλη γιορτή που προετοίμαζαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων που έλαβαν μέρος στο Τουρνουά Σκάκι.

Το Τουρνουά κράτησε πάνω από τρεις ώρες και πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κάτω από υπόστεγο σε ένα δροσερό περιβάλλον αφού ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης έκανε τις ανάλογες προετοιμασίες και εξασφάλισε άριστες κλιματικές συνθήκες με συστήματα σκίασης (τέντες).

Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την ζεστή φιλοξενία αλλά και από την τέλεια και άψογη διοργάνωση του Τουρνουά αφού ο Σύλλογος Γονέων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης ως οικοδεσπότης ανταποκρίθηκε πανάξια στις απαιτήσεις του Τουρνουά.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων του τουρνουά οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης που συμμετείχαν στο τουρνουά (1ο, 2ο, 14ο και 15ο) μοίρασαν μπουκαλάκια με εμφιαλωμένο νερό σε όλους τους σκακιστές και τις σκακίστριες του τουρνουά ενώ μετά το τέλος των αγώνων του τουρνουά έδωσαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στο Τουρνουά Σκάκι συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα παρακάτω Σχολεία:

* 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

* 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

* 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

* 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


Στο τουρνουά συμμετείχαν μαθητές απ’ όλες τις τάξεις των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων που μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αγωνίστηκαν για τη χαρά της συμμετοχής και τη διάκριση.

Πραγματοποιήθηκαν τρία διαφορετικά τουρνουά με βάση την ηλικία των σκακιστών ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο διάκρισης για όλους τους μαθητές. Το επίπεδο ήταν υψηλό στις παρτίδες που πραγματοποιήθηκαν.

Στο τουρνουά βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι σκακιστές ανά κατηγορία. Οι μάχες που δόθηκαν σε όλες τις παρτίδες ήταν σκληρές με αρκετό πάθος αλλά πάντα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι», αρχή που διέπει το σκάκι ως άθλημα και το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αθλήματα.

Τα αποτελέσματα του Τουρνουά:


1η κατηγορία: Νήπια - Α΄ Δημοτικού - Β΄ Δημοτικού 


1ος: Μπόζογλου Άγγελος,

Β΄ τάξη - 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση κυπέλλου)

2ος: Καζαντζίδης Κωνσταντίνος,


Β΄ τάξη - 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση ασημένιου μεταλλίου)

3ος: Μανώσης Δημήτριος,

Β΄ τάξη - 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου)



2η κατηγορία: Γ΄ Δημοτικού - Δ΄ Δημοτικού 

1ος: Μπόζογλου Νικόλαος,

Δ΄ τάξη - 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση κυπέλλου)

2ος: Κεραμιδάς Ιωάννης,

Γ΄ τάξη - 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση ασημένιου μεταλλίου)

3ος: Τόκας Δημήτριος,

Δ΄ τάξη - 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου)



3η κατηγορία: Ε΄ Δημοτικού - ΣΤ΄ Δημοτικού 

1ος: Παπαβασιλείου Αλέξανδρος,

Ε΄ τάξη - 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση κυπέλλου)

2η: Κοτσαϊλίδου Αικατερίνη,

Ε΄ τάξη - 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση ασημένιου μεταλλίου)

3ος: Μπακράτσας Δημήτριος,

ΣΤ΄ τάξη - 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου)



Οι Διαιτητές του Τουρνουά:



Γκούτζιος Δημήτριος,
Κατσικάρος Ηλίας,
Σιδηρόπουλος Δημήτριος.


Η μεγάλη συμμετοχή σκακιστών ΚΑΙ του φετινού 6ου Τουρνουά Σκακιού αποτελεί προϊόν του αυξημένου κύρους που απέκτησε με πολύ κόπο και αγώνα στη διάρκεια του χρόνου η συγκεκριμένη διοργάνωση, χάρη στην αγάπη των ανθρώπων του Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης που κάθε χρόνο δίνουν την ψυχή τους κάνοντας με απέραντη προθυμία και διάθεση ό,τι καλύτερο μπορούν, έχοντας πάντα θετική ανταπόκριση και διαθέτοντας μέρος του προσωπικού τους χρόνου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους όσους συμμετείχαν στο τουρνουά, τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους, ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στη πραγματοποίησή του και ευελπιστούμε να βρεθούμε του χρόνου τέτοιες μέρες ξανά μαζί για το επόμενο (7ο) τουρνουά σκάκι Δημοτικών Σχολείων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας για τη διάθεση των τεντών σκίασης και στον Ποντιακό Σύλλογο Παναγία Σουμελά για τη διάθεση των τραπεζοκαθισμάτων.

Επίσης ευχαριστούμε και το Δήμο Κατερίνης για τη συνδιοργάνωση, την χορήγηση κυπέλλων, μεταλλίων και επαίνων καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 2ο, 14ο και 15ο για την υποστήριξη τους.