Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Όταν οι λέξεις είναι φτωχές και λίγες για να αποδώσουν την πραγματικότητα.

Ο λαός της Κατερίνης πρέπει να νιώθει υπερήφανος και ευλογημένος που έχει δίπλα του έναν άξιο ιεράρχη να τον καθοδηγεί. Και αναφερόμαστε φυσικά στον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο, Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.


Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" νιώθει την ανάγκη (παρότι γνωρίζουμε ότι ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος δεν θα το επιθυμούσε) να τον συγχαρεί δημόσια για όλα όσα έκανε και συνεχίζει να κάνει για την Μακεδονία μας.

Τόσο η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, το συλλαλητήριο της Κατερίνης, αλλά και η χθεσινοβραδινή μηχανοκίνητη πορεία για την Μακεδονία μας δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την στήριξη και την ευλογία του.

Τον συγχαίρουμε για την καθαρή και αποφασιστική του στάση στο θέμα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων και με την ευκαιρία αυτή τον συγχαίρουμε και για το έργο που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα στην Μητρόπολη Κίτρους.

Πού να εστιάσουμε πρώτα... στην σπουδαία δουλειά που γίνεται στα κατηχητικά της Μητρόπολης, τα συσσίτια αγάπης, το εκκλησιαστικό γηροκομείο, την ανάδειξη του νομού Πιερίας εντός και εκτός της χώρας μας...

Και είναι και άλλα πολλά.

Τα συγχαρητήρια μας όμως αξίζει και όλος ο ιερός κλήρος του νομού μας που ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή, από το θέμα της Μακεδονίας μας έως και στα τοπικά θέματα.

Ένας άξιος ιεράρχης για να είναι επιτυχημένος πρέπει να έχει κοντά του και άξιους κληρικούς και ο κ. Γεώργιος τους έχει.

Συγχαρητήρια λοιπόν ξανά στον Μητροπολίτη μας και στους κληρικούς μας.

Ο Θεός να τους χαρίζει υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν στον λαό της Πιερίας.