Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με το διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, κ. Ιωάννη Καζταρίδη, παρουσία και της διοικητικής υπαλλήλου της αυτής Διεύθυνσης και δημοτικής συμβούλου του δήμου Κατερίνης, κας Νόπης Ναβροζίδου συναντήθηκε, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018...

ο Πρόεδρος της Ένωσής Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κ. Μαυρίδης Βασίλειος και το μέλος του ΔΣ κ Γκούσκος Νεκτάριος, στο πλαίσιο του διευρυμένου κύκλου επαφών με τους τοπικούς φορείς.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Η αντιπροσωπεία μας ενημέρωσε για τη σύσταση και λειτουργία της Ένωσης και γνώρισε τα σημαντικότερα προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος και ειδικότερα το ζήτημα συνυπηρέτησης εκπαιδευτικών με τους συζύγους τους στρατιωτικούς και τη δυσλειτουργία που διαπιστώνεται στην υπάρχουσα νομοθεσία, ζητώντας την υποστήριξη της οικείας ΔΙ.Δ.Ε., αλλά και το ζήτημα των εκπρόθεσμων εγγραφών, στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των τέκνων στρατιωτικών, που μετατίθενται συνήθως μετά τη λήξη της προθεσμίας εγγραφών.


Για τα ως άνω θέματα η αντιπροσωπεία μας επέδωσε έγγραφο, με συγκεκριμένες προτάσεις που έχει διατυπώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) προς στους αρμόδιους Υπουργούς και ζήτησε την υποστήριξη της οικείας ΔΙ.Δ.Ε., για την τροποποίηση των υφιστάμενων νομοθετικών διατάξεων.


Από την πλευρά του ο κ. Διευθυντής δεσμεύτηκε για τη συστηματική συνεργασία και συνέχιση των επαφών, με στόχο την προώθηση των προβλημάτων και την επίλυση τους.


Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και αποφασίστηκε και η συνεργασία μας σε κοινές δράσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Μαυρίδης Βασίλειος
6976949994

Ο Γεν .Γραμματέας
Βασιλειάδης Ηλίας
6946406398


Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας – Έτος ιδρύσεως 2017