Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Δυναμική παρέμβαση του ΣΕΠΕ στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. (ΦΩΤΟ)

Δυναμική παρέμβαση του ΣΕΠΕ (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας) στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας είχαμε σήμερα το μεσημέρι όπου και διέκοψαν την σύσκεψη της τριμελούς επιτροπής για τη διενέργεια εγγραφών στα δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Την έντονη αντίθεση τους με την συγκρότηση τριμελών επιτροπών για τη διενέργεια εγγραφών στα δημοτικά και νηπιαγωγεία εκδήλωσαν σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί μέλη του ΣΕΠΕ στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Οι επιτροπές αυτές σύμφωνα με την ΔΟΕ αποτελούν ένα νέο μηχανισμό περικοπών στην κατεύθυνση για αύξηση της αναλογίας μαθητών ανά τμήμα και της εξοικονόμησης αριθμού εκπαιδευτικών μέσω της προσπάθειας του δραστικού περιορισμού της δημιουργίας νέων τμημάτων.

Το νέο ΠΔ 79/2017 προβλέπει ότι εάν ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 25 σε ένα τμήμα, η τριμελής επιτροπή που συγκροτείται σε κάθε διεύθυνση - αποτελείται από έναν Σχολικό Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής ή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως πρόεδρο, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και έναν Διευθυντή ή Προϊστάμενο νηπιαγωγείου ή σχολείου ως μέλη - έχει τη δυνατότητα να κατανείμει τους μαθητές που πλεονάζουν σε όμορα σχολεία, αντί να δημιουργηθεί επιπλέον τμήμα στο σχολείο, εισάγοντας ακόμη και επιλεκτικές κληρώσεις για όσα παιδιά κατοικούν στα όρια των όμορων σχολικών μονάδων. Μετατρέπει το 1/25 σε δεσμευτικό όριο και οδηγεί σε υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών - νηπίων, προκειμένου να διατηρήσει πολυπληθή τμήματα και να κάνει οικονομία σε εκπαιδευτικούς. Μετά τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών παγιώνονται με τον τρόπο αυτό και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών! Στην ουσία με την τακτική αυτή καταργούνται τα όρια των σχολείων και το δικαίωμα του κάθε παιδιού να πηγαίνει στο σχολείο της γειτονιάς του!

Τα μέλη του ΣΕΠΕ Πιερίας αφού εκδήλωσαν την αντίθεση τους στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στην συνέχεια πήγαν στον χώρο όπου συνεδρίαζε η τριμελής επιτροπή και διέκοψαν την συνεδρίαση της!

*Σε λίγο στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" βίντεο με δηλώσεις των μελών του ΣΕΠΕ Πιερίας αλλά και βίντεο από την δυναμική παρέμβαση τους στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Πιερίας.