Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Νίκος Λυγερός από Κατερίνη: "Δεν την διάβασαν την συμφωνία των Πρεσπών όλοι οι βουλευτές"

Ο Στρατηγικός Αναλυτής Νίκος Λυγερός από την Κατερίνη όπου βρέθηκε προσκεκλημένος των Πολιτιστικών Συλλόγων Πιερίας για να αναλύσει το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών για το όνομα της Μακεδονίας αποκάλυψε ότι οι Έλληνες βουλευτές δεν έχουν διαβάσει, τουλάχιστον όλοι τους το κείμενο.



Τι είπε ο κ. Λυγερός:


- Τόσο οι βουλευτές της κυβέρνησης όσο και με την πρόταση δυσπιστίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης φαινόταν ότι οι πιο πολλοί δεν έχουν διαβάσει την συμφωνία των Πρεσπών για την Μακεδονία.

Έλεγαν γενικολογίες...

Και αυτό φαίνεται ότι δεν αναφέρθηκαν αναλυτικά στο τι λέει το κάθε άρθρο και οι παραπομπές του σε άλλα άρθρα.

- Δώστε τους το κείμενο της συμφωνίας, στους βουλευτές, τους δημάρχους, αντιδημάρχους, κομματικά στελέχη κ.α. και ρωτήστε τους αν συμφωνούν με αυτό και ζητήστε να σας το υπογράψουν ότι το διάβασαν. Να είναι γραπτή η απάντηση τους και όχι προφορική. Γιατί όταν θα ακυρωθεί η συμφωνία πολλοί από αυτούς θα σας πουν ότι ήταν... κατά της συμφωνίας!

- Αν βρεθούν πολιτικοί και πουν ότι το κείμενο είναι εντάξει και θα το υπογράψουν, να ξέρετε ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα εμφανιστούν στην πολιτική ζωή.

Γιατί πολύ απλά θα είναι ένα τεράστιο πολιτικό κόστους για αυτούς.

- Σας λέω ότι τελικά θα υπάρξουν βουλευτές κ.α. που θα αλλάξουν γνώμη για δυο λόγους, ο ένας θα είναι γιατί θα ενημερωθούν και θα πουν, εγώ δεν ήξερα.. αλλάζω. Ο δεύτερος λόγος θα είναι ότι θα πουν ότι αν ισχύει αυτό που είναι γραμμένο μέσα εγώ αλλάζω διότι δεν θα μπορώ να συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα.



*Σήμερα θα μεταδοθεί από την "ΑΛΗΘΕΙΑ" όλη η ομιλία-ανάλυση του κειμένου της συμφωνίας των Πρεσπών από τον κ. Νίκο Λυγερό.